"ON BI MENI BIO DOŽIVOTNI SELEKTOR!" Bivši reprezentativac Srbije "opleo" po važnim košarkaškim temama

Novosti online

16. 08. 2023. u 20:19

DESET dana preostalo je do početka Svetskog prvenstva u košarci. Ambicije navijača Srbije kao i obično su visoke, a jedan od košarkaša koji zna kako se medalje osvajaju jeste Stefan Birčević. Iskusni košarkaš dotakao se raznih tema pred početak svetske košarkaške smotre.

ОН БИ МЕНИ БИО ДОЖИВОТНИ СЕЛЕКТОР! Бивши репрезентативац Србије оплео по важним кошаркашким темама

FOTO: EPA

Stefan Birčević je sa Srbijom tri puta nastupao na finalima najvećih takmičenja u periodu od 2014. do 2017. godine. 

Bio je Evropski, svetski i olimpijski vicešampion sa "orlovima". 

Branio je boje naše zemlje i 2019. godine u Kini kada je Srbija završila na petoj poziciji, a najbolje igre pružao je pod Aleksandrom Sašom Đorđevićem. 

- Meni je žao što Sale i dalje nije selektor, da se ja pitam on bi bio večni selektor reprezentacije. On radi sa takvim entuzijazmom i takvu energiju prenosi, to je fenomenalno. Njemu sigurno neće biti lako, jer znam koliko voli Srbiji i koliko je pravi Srbin i kakav patriotizam oseća. On to profesionalno radi u Kini, ali ja verujem da smo mi bolja reprezentacija od Kine. Neće tu biti problema, iako je Sale selekor - kaže Birčević u intervjuu za B92. 

Nije ostao ravnodušan ni na temu stranaca u reprezentaciji. 

- Reprezentacija je reprezentacija i na tome treba da ostane. Makar igrali sa ne znam kojim timom, treba da igraju naši igrač. Imamo dosta košarkaša, imamo košarkašku istoriju i za nas bi bio veliki poraz da moramo mesto da ustupimo strancu. To je moje mišljenje, ne kažem da je ispravno, ali mislim da Srbija ima igrače sa kojima može da parira drugim reprezentacija - jasan je Birčević.

Pored Kine i Srbije u grupi B su još Južni Sudan i Portoriko, a ekipa Svetislava Pešića je izraziti favorit u ovoj skupini.

- Grupa nikada nije bila važna, mi smo završavali i 2014. i 2016. godine kao četvrti u grupi, pa smo dolazili do finala. Važno je da se forma tempira za završnicu takmičenja, kada kreće da se sve odvija na jednu utakmicu i kada vam od jednog dana zavisi sudbina na takmičenju. U grupi imaš pravo na kiks, a posle toga nema, kaže Birčević, koji se osvrnuo i na neke reprezentacije koje slove za glavne kandidate za raspodelu medalja.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)