"ZGAZILI SMO IH KAO OPUŠAK": Bolesni hrvatski um o Partizanu, granatama i ponižavanju Srba pred AEK

Novosti online

15. 08. 2023. u 09:24

Fudbaleri Dinama iz Zagreba i grčkog AEK-a večeras od 20 časova odmeriće snage u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

ЗГАЗИЛИ СМО ИХ КАО ОПУШАК: Болесни хрватски ум о Партизану, гранатама и понижавању Срба пред АЕК

Foto: EPA

Utakmica je procenjena kao visokorizična jer je prošle nedelje u sukobu navijača pomenuta dva kluba, mladić Mihalis Kacuris (29) izgubio život.

Evropa danima bruji o tuči navijača, a hrvatski mediji potpaljuju vatru u ionako zapaljivoj atmosferi. "Sportske novosti" su utakmicu u Zagrebu najavile naslovom "Dinamovi sudari s AEK-om neodoljivo podsećaju na utakmice s Partizanom, Bišćanu treba ekipa sa mu**ma."

- Sudari Dinama i AEK-a neodoljivo nas podsećaju na one utakmice koje su "modri" 1997. godine igrali protiv Partizana, protiv prvaka države koja nas je bombama i granatama zavijala u crno. Ti beogradski i zagrebački dueli bili su više od fudbala, igrani su pod neviđenim pritiskom, igralo se ne samo za pobedu, već i za nacionalni ponos, pritisak je bio ogroman. Slična je situacija i ovoga puta. Prvaci Grčke su Dinamo proglasili neprijateljskim klubom, ne žele nikakvu komunikaciju, odbili su i "ljubazni poziv" na zajedničku večeru dan pre utakmice, napravili su sve da se dve fudbalske utakmice pretvore u rat - pišu Sportske novosti.

Hrvati podsećaju kako je Dinamo deklasirao crno-bele.

- Te 1997. godine Partizan je bio na kolenima, nestao je pod kopitima plave konjice, nakon poraza u Beogradu s minimalnih 0:1 Dinamo je zgazio Beograđane u Zagrebu kao opušak, bilo je 5:0. Partizan je izgledao kao provincijska ekipa, nestao je, ugasio se pred naletima Silvija Marića, Igora Cvitanovića, Marka Viduke, Roberta Prosinečkog... Bila je to čarobna zagrebačka noć, nikad zaboravljena. I svakako jedan od najvećih trijumfa - navode "Sportske novosti."

Podsećanja radi, prva utakmica trećeg kola između Dinama i AEK-a odigraće se večeras, dok je revanš zakazan za 19. avgust u "Opap areni" u Atini.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)