PSŽ AKTIVIRAO FUDBALSKU BOMBU: Dembele se dogovorio sa "svecima", ali jedna stvar može da spreči transfer

Tanjug

31. 07. 2023. u 10:51

FUDBALER Barselone i francuski reprezentativac Usman Dembele dogovorio je prelazak u Pari Sen Žermen, tvrdi poznati italijanski novinar Fabricio Romano.

ПСЖ АКТИВИРАО ФУДБАЛСКУ БОМБУ: Дембеле се договорио са свецима, али једна ствар може да спречи трансфер

Foto: EPA-EFE/MIGUEL ANGEL MOLINA

On ističe da su čelnici PSŽ-a aktivirali klauzulu u ugovoru francuskog igrača, koja iznosi 50 miliona evra. Međutim, transfer mora da bude završen do ponoći, pošto odštetna klauzula od 50 miliona evra za brzonogo krilo važi do 1. avgusta. Obeštećenje za Dembelea od početka osmog meseca u godini, prema stavci u ugovoru, iznosi 100 miliona evra. On ima ugovor sa katalonskim klubom do 30. juna naredne godine.

"Sveci" su pre dva dana poslali zvanično pismo Barseloni u kome su tražili dozvolu da počnu pregovore sa bivšim igračem Borusije Dortmund, ali je katalonski klub odbio zahtev šampiona Francuske. Barselona ne želi pregovore sa klubom sa "Parka prinčeva", pošto su se tokom vikenda predstavnici katalonskog kluba sastali sa Dembeleom, koji je definitivno odlučio da napusti ekipu sa "Nou Kampa".

- Sada ostaje samo borba sa vremenom da se ceo transfer završi do ponoći. Dembele je dogovorio petogodišnji ugovor sa Pari Sen Žermenom. Barselona će novac zarađen od Dembelea da uloži u angažovanje Žoaoa Kansela - napisao je Romano.

Dembele je u Barselonu stigao pre šest godina iz Dortmunda za 135 miliona evra. On je za katalonski klub odigrao 185 utakmica i postigao je 40 golova uz 43 asistencije.

BONUS VIDEO: SLALOM ZA NAJLEPŠI GOL: Bukari za "petardu" Zvezde protiv Vojvodine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:00

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave