"HOĆEMO POBEDE I U LIGI ŠAMPIONA": Vezista Zvezde, Marko Stamenić poslao snažnu poruku

Đ. S.

29. 07. 2023. u 10:00

CRVENA zvezda ne ide u Ligu šampiona samo da učestvuje, već i da pobeđuje! Tako glasi poruka Marka Stamenića nakon impresivnog pripremnog perioda. Padali su Zenit (2:1), Nefči (4:0), Fenerbahče (3:1), TSC (3:0), pa onda kao i šlag na tortu u generalnoj probi pred start domaćeg fudbalskog prvenstva Fiorentina (5:0).

ХОЋЕМО ПОБЕДЕ И У ЛИГИ ШАМПИОНА: Везиста Звезде, Марко Стаменић послао снажну поруку

FOTO: FK Crvena zvezda

I to sve sa potpisom sjajnog veziste sa Novog Zelanda, koji je zimus odbio da produži ugovor sa Kopenhagenom i odlučio da karijeru nastavi u Zvezdi gde mu je zasada sve potaman.

- Izlazak na "Marakanu" prvi put pred navijače je bio neverovatan. Očigledno, prvih 30 minuta meča su bili sjajni i za nas i ljude koji su gledali. Ovo je naš standard, ali ciljamo još veći nivo u narednoj sezoni i u Ligi šampiona. Veoma smo zadovoljni, ali moramo da nastavimo da "guramo" - zadovoljno je 21-godišnji Stamenić rezimirao utiske sa poslednjeg pripremnog meča.

Ni najveći optimisti nisu očekivali da će u crveno-belom taboru posle kratkog perioda rada sa trenerom Barakom Baharom sve ide kao "po loju".

- Verovali smo da možemo da napravimo takav rezultat, ali videti da se to tako brzo desilo, za samo pola sata je samo ojačalo našu veru. Osećam da navijači imaju visoka očekivanja, kao i mi. Kao klub imamo najviše ciljeve u prvenstvu i Ligi šampiona, ne samo tamo da se pojavimo, već i da pobeđujemo u utakmicama. Ne očekujemo ništa manje - dodaje mladi as srpskog porekla.

Ukoliko Kopenhagen, njegov bivši tim prođe kroz kvalifikacije, jedan je od potencijalnih protivnika srpskog šampiona u grupoj fazi LŠ.

- Da budem iskren, nisam previše fokusiran na druge timove. Ako izvučemo Kopenhagen, to ne bi ništa promenilo. Igraću isto i protiv Kopenhagena i Real Madrida - uverava Marko.

FOTO: M. Vukadinović

Uživa u radu sa trenerom Barakom Baharom za koga ima samo reči hvale.

- Impresioniran sam. Uživao sam sa njim od prvog dana. Mislim da imamo dobar, profesionalan odnos sa osobljem i igračima. Postoji dobar balans u komunikaciji na i van terena. Lako je prošla adaptacija znajući koliko imamo novih igrača - dodaje Stamenić.

Marko je prošle godine postao prvi Novozelanđanin u Ligi šampiona nakon 15 godina.

- Svi su veoma ponosni. Na Novom Zelandu je sve vezano za ragbi i neke druge sportove. Želim da promenim to, da ljudi gledaju na fudbal kao pojedince, već i reprezentaciju. Da stvaramo više fudbalera koji će igrati u Evropi, veoma sam srećan što sam napravio ime za sebe i Novi Zeland na ovoj sceni.

U nedelju (20.00) očekuje ga i debi na zvaničnoj utakmici protiv Vojvodine. Biće to i poseban trenutak za Stamenića, čiji se otac Niko upravo iz Novog Sada preselio na drugi kraj sveta i dobio Marka.

- Otac mi je odrastao u Novom Sadu, pratio je Vojvodinu ali se jako mlad preselio na Novi Zeland, dakle uživaće u utakmici, kao i u svakoj drugoj i želeće najbolje za mene - podvlači Stamenić.

Na košarci upoznao "delije"

STAMENIĆEV prvi susret sa atmosferom koja ga očekuje u narednom periodu, bio je zimus na jednoj od utakmica Evrolige košarkaške sekcije Crvene zvezde. Taj doživljaj, jedan je od razloga zbog kojih je potpisao za crveno-bele.

- Bila je drugačija atmosfera, navijači stvarno donose život utakmicama. I sam sam ljubitelj košarke, bilo je jako uzbudljivo gledati Evroligu i sve u svemu neverovatno iskustvo - ističe Marko.

Intervju na srpskom - brzo

MALO u zbilji, a malo i u šali, Marko nam je natuknuo da bi možda u nekom narednom periodu mogli i da razgovaramo na srpskom.

- Učim srpski, uskoro krećem na časove jezika. Otac će biti jako ponosan, ali trenutno se trudim da to sakrijem od njega pa da ga iznenadim. Znam "brate", "kako si", "dobro", ali možda ćemo za par meseci pričati i na srpskom - uz smeh kaže Stamenić.

BONUS VIDEO: AKCIJA I REAKCIJA: Ovako je Luka Jović reagovao na povike "delija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti