ONI NUDE BOGATSTVO ZA MBAPEA: Obrt u slučaju najboljeg francuskog fudbalera

Kilijan Mbape je napipao izlazna vrata na "Parku prinčeva". Posle odluke da juče ne povede svog najboljeg igrača na turneju u Japan i Južnu Koreju, rukovodstvo pariskih "svetaca" je otišlo korak dalje i, prema pisanju nekih francuskih i španskih medija, Mbapea već stavilo na transfer-listu!

ОНИ НУДЕ БОГАТСТВО ЗА МБАПЕА: Обрт у случају најбољег француског фудбалера

FOTO: Tanjug/AP

Odmah su proradili "petrodolari". Ne časeći ni časa, Saudijci su krenuli u trku za momka iz Bondija. Pojavile su se informacije da je Al Hilal navodno spreman da igraču ponudi 200 miliona evra za godinu dana, dok čeka transfer u Real iz Madrida. Isto toliko, i Pari Sen Žermenu, na ime obeštećenja. Dobro bi bilo Saudijcima, a i Mbapeu, da ne gubi formu. Mbapeu iz Saudijske Arabije nude i opciju na dve godine, vrednu 400 miliona. Najavljuje se i da bi Čelsi mogao uskoro da pošalje ponudu. Ostaje da se vidi šta PSŽ misli o tome.

Do naglog pogoršanja ionako napete situacije došlo je u petak, posle prijateljskog meča, prvog u okviru priprema za sledeću sezonu, protiv Avra, u kojoj su slavili Parižani s 2:0. Prvi gol je postigao Ekitike (53. minut), a drugi – Mbape, u zastavnom vremenu utakmice. Posle meča, predsednik kluba Naser el Helaifi je još jednom porazgovarao sa Kilijanom, a onda doneo odluku da igrač ne putuje na turneju, uz poruku da je klub iznad svih.

Situacija se dodatno zaoštrila u subotu ujutro kada je su se pojavile vesti da PSŽ više ne računa na svog naboljeg fudbalera i da namerava da ga odmah proda. Španska "Marka" je preko cele prve stranice razvukla naslov "Mbape zvanično na prodaju". Sportski mediji s Iberijskog poluostrva utrkuju se ko će prvi saopštiti godinama čekanu vest da će kapiten "trikolora" zaigrati u belom dresu "kraljevskog kluba".

Do tada, Mbape je na "belom hlebu". Katarski vlasnici pariskog kluba nisu mogli da pređu preko odluke svoje "prve violine" da ne produži ugovor koji mu ističe sledeće godine, posle čega bi praktično besplatno mogao da pređe u Real. Francuski mediji prenose da su u klubu uvereni da je Mbape, zapravo, već postigao takav dogovor s kraljevskim klubom. Sada je pred izborom: ili novi ugovor ili transfer.

Zanimljivo je da Mbape ne želi ni jedno ni drugo ovog leta. Sumnja se da bi i Real hteo dobro da odreši kesu za ono što uskoro može da dobije besplatno. Ostaje, sada, kao jedno od rešenja saudijska opcija, ili, ukoliko se u Parizu zainate, ono što bi bilo najgore po talentovanog fudbalera, da ostane pod ugovorom s PSŽ, ali da ne igra celih godinu dana.

Što se tiče tima, kako bi takmičarski prošao bez Mbapea, rukovodstvo želi da proveri baš na turneji u Japanu i Južnoj Koreji.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!