"POSTOJALA JE MOGUĆNOST DA SE MESI VRATI": Predsednik Barselone otkrio šta se dešavalo iza kulisa pregovora

Tanjug

12. 07. 2023. u 08:46

PREDSEDNIK fudbalskog kluba Barselona Đoan Laporta potvrdio je večeras da je postojala mogućnost da se Argentinac Lionel Mesi vrati u ekipu sa "Nou Kampa", prenosi katalonski Sport.

ПОСТОЈАЛА ЈЕ МОГУЋНОСТ ДА СЕ МЕСИ ВРАТИ: Председник Барселоне открио шта се дешавало иза кулиса преговора

Foto: AP

Mesi je od 2000. do 2021. godine igrao za Barselonu, a potom je dve sezone nastupao za Pari Sen Žermen. Argentinski fudbaler je odlučio da nastavi karijeru u Interu iz Majamija.

- Postojala je mogućnost da se Mesi vrati. Leo i njegov otac Horhe su to želeli, kao i klub. Međutim, bio je pogrešan trenutak i nismo želeli da se ponovi 2021. godina. Rekli smo Mesiju da ćemo mu javiti kada budemo imali dovoljno prostora u finansijskom fer-pleju da potpišemo ugovor sa njim. Ugovor je bio dogovoren, prošlo je nešto vremena, a onda nam je Horhe saopštio da su odlučili da Leo potpiše za Inter, rekao je Laporta.

On je istakao da je Barselona ispred Reala po kvalitetu igrača.

- Imamo bolji tim od Reala. Nije to samo pitanje tima. Individualno imamo bolje igrače. Naši fudbaleri su daleko ispred njihovih. Kao navijač Barselone sam prezadovoljan timom koji stvaramo, dodao je predsednik Barselone.

Laporta je naveo da želi da Barselona nastavi dominaciju u španskom prvenstvu.

- Već imamo veoma kompetitivan tim. Osvojili smo prvenstvo prošle sezone, želimo da nastavimo dominaciju. Doveli smo Ilkaja Gundogana i Injiga Martineza, oni će nam doneti vrhunske igre, kao i ostali koji dolaze u naš klub. Znamo šta trener želi. Nedostaje nam bek i vezni fudbaler da ispunimo sve njegove zahteve. Želimo da osvajamo trofeje u narednim godinama, naglasio je Laporta.

On je priznao da je Barselona pregovarala sa mladim turskim fudbalerom Ardom Gulerom, koji je na kraju prešao u Real.

- Imali smo dogovor sa igračem, bili smo spremni da platimo Fenerbahčeu 17,5 miliona evra. Pojavili su se potom drugi klubovi, kao što je Real i platili su mnogo više. Tada smo odlučili da ne ulazimo u rat sa ponudama. Mogli smo se da se takmičimo za njega, ali nismo želeli. Nećemo ni za druge. Imamo određene kriterijume i poštujemo ih. Ne želimo da pravimo korak unazad, zaključio je Laporta.

BONUS VIDEO: VATROMET, BAKLjE KAO NIKAD PRE... Kad "Meraklije" i Niš slave 100. rođendan Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?