MEGINI TORNJEVI U REKETU ZVEZDE: Simonović blizu Kališa, Petrušev sve dalje od NBA

V. P.

07. 07. 2023. u 22:20

REKET Crvene zvezde ispražnjen je odlascima Bena Bentila i Hasana Martina, Ognjen Kuzmić i posebno Miroslav Raduljica imali su simbolične uloge prethodne sezone. U narednoj, prostor pod košem mogao bi da popuni mladi centarski tandem, nekada popularni Megini tornjevi Marko Simonović i Filip Petrušev.

МЕГИНИ ТОРЊЕВИ У РЕКЕТУ ЗВЕЗДЕ: Симоновић близу Калиша, Петрушев све даље од НБА

foto: Tviter

Čikago Bulsi otpustili su 23-godišnjeg crnogorskog reprezentativca, svog 44. pika na draftu 2020, koji je sada na putu da potpiše ugovor sa crveno-belima i u timu našeg evroligaša dokaže da je bio neopravdano zapostavljen u planovima slavne NBA franšize. Kolašinac visok 213 centimetara zabeležio je samo 16 nastupa u dve sezone, sedam u prvoj i devet u drugoj. Na terenu je prosečno provodio samo 3,4 minuta, nedovoljno da ostavi trag u Bulsima.

U minule dve sezone košarku je praktično igrao u razvojnoj „Dži“ ligi, kao deo ekipe Vindi Siti Bulsa. Statistika u filijali Čikaga za prošlu sezonu je sasvim dobra (14,9 poena i 9,8 skokova), ali ne otkriva koliko je Simonović napredovao kao igrač otkad je napustio Megu. Negde u aprilu ove godine, mišljenje o tome dao je njegov agent Miodrag Ražnatović.

- Simonović je bio sjajan u „Dži“ ligi, bio je i u top pet Letnje lige, ali nije dobio minute u Čikagu. Ne znamo šta će se desiti, međutim, za bilo koji evropski tim on bio bio sjajno pojačanje, jer pokriva pozicije četvorke i petice. Tek su mu 23 godine i verujem da ćemo, ako se vrati u Evropu, videti novog Džanana Musu - rekao je tada Ražnatović za grčku agenciju SDNA.

I IVANOVIĆ ODLAZI

CRNOGORSKOM plejmejkeru Nikoli Ivanoviću istekao je ugovor sa Zvezdom i nakon dve godine napustiće ekipu s Malog Kalemegdana. U završnici sezone najčešće nije bio u rotaciji trenera Duška Ivanovića.

Popularni Džoni mogao bi da nastavi karijeru u italijanskoj Breši, na preporuku svog nekadašnjeg saigrača iz Budućnosti Amadea Dela Valea.

Da li ćemo videti Megin ubitačan tandem iz sezone 2020/2021. u Zvezdinom reketu, zavisi od toga da li će se Filip Petrušev u Letnjoj ligi izboriti za NBA ugovor sa Filadelfijom. Kako sada stvari stoje, izgledi nisu veliki, bez obzira na solidne partije prošlosezonskog centra crveno-belih. Prethodne večeri je u porazu od Oklahome ostvario učinak od osam poena i isto toliko skokova, ali deluje da je novi trener Siksersa Nik Nurs već obezbedio centarsku podršku zvezdi tima Džoelu Embidu. Nakon što je doveden Mo Bamba, novi jednogodišnji ugovor potpisao je i Montrez Herel, što ne ide na ruku Petruševu u pokušaju da otvori NBA poglavlje svoje karijere.

Pre nego što je otišao u Ameriku na poziv File da bude deo tima u Letnjoj ligi, Ražnatović je decidirano rekao da za Filipa postoje samo dve opcije za narednu sezonu - NBA ili Zvezda. U međuvremenu, za Petruševa se zainteresovao Makabi iz Tel Aviva…

SLUČAJ VILDOZE NA SUDU

KADA je Luka Vildoza iz NBA stigao u Zvezdu, Baskonija je zahtevala da joj igrač ili klub plate finansijsku nadoknadu po slovu ugovora u slučaju povratka svog bivšeg igrača iz Amerike.

Pozivala se na propise Evrolige, a taj slučaj dobiće epilog na sudu. Argentinac i novi igrač Panatinaikosa dobio je poziv za sudsko ročište, 27. oktobra u Vitoriji.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić u provodu, najbolji srpski košarkaš u kafani u Somboru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)