"NOVA" ZVEZDA - PRILIČNO ZANIMLJIVA! Barak Bahar debitovao na klupi šampiona Srbije

Novosti online

26. 06. 2023. u 19:44

FUDBALERI Crvene zvezde pobedili su u prvoj pripremnoj utakmici za sezonu 2022/2023. Crveno-beli su bili bolji od selekcije Užica sa 3:1 na stadionu "Radomir Antić".

НОВА ЗВЕЗДА - ПРИЛИЧНО ЗАНИМЉИВА! Барак Бахар дебитовао на клупи шампиона Србије

FOTO: FK Crvena zvezda

Barak Bahar, izraelski stručnjak koji je ovog leta preuzeo šampiona Srbije, trijumfalno je debitovao na klupi ekipa iz Ljutice Bogdana.

On je meč počeo sa izuzetno jakim sastavom, iako je ovo bio prvi meč, protiv ne baš atraktivnog rivala.

Na terenu su se od prvo minuta našli debitant na golu Glazer, te Vigo, Milunović, Dragović, Rodić - Kanga, Stamenić - Mitrović, Ivanić, Katai - Mijatović.

Navijači Zvezde su videli i nešto novo u ekipi timu. Naime, Milan Borjan je bio dugogodišnji kapiten, a nakon njegovog odlaska tu ulogu će obavljati Aleksandar Dragović koji je počeo današnji meč sa trakom oko ruke.

Crveno-beli su od starta krenuli da napadaju i terensku inicijativu su pogotkom krunisali u 19. minutu kada je mladi Jovan Mijatović iskoristio asistenciju Stefana Mitrovića.

Ipak, domaćin je na iznenađenje svih uspeo da poravna rezultat u 32. minutu. Pogrešio je Nemanja Milunović. Iskoristio je to Nikola Lazović kome nije bilo teško da u situaciji jedan na jedan matira Izraelca na golu Zvezde.

Nakon toga gosti su ređali prilike i na odmor su ipak otišli sa prednošću. Uspeo je u 42. minutu Aleksandar Katai da postigne gol posle druge asistencije Mitrovića.

Izmenio je Bahar kompletan tim u nastavku utakmice, ali i rezervisti su uspeli da postignu jedan gol. Uradio je to Marko Gobeljić u 62. minutu.

Drugo poluvreme - mlade nade

Vasiljević - Nedeljković, Mijailović, Gobeljić, Nikolić - Ado, Srnić (Stanković) - N. Mituljikić (J. Mituljikić), Šljivić, Lučić - Prucev. Tako je glasio sastav Zvezde u drugih 45 minuta.

Pobeda crveno-belih ostvarena je uz solidnu igru, ali pre pomenutog Gobeljićevog polu-voleja za 3:1, moglo je da dođe do izjednačenja, no pokušaj Lučića iz dobre pozicije je zaustavio Nikola Vasiljević.

Do kraja utakmice vredan pomena bio je šut Nikoke Mituljikića koji je, čini se, tada ipak morao da asistira. On je ipak šutirao, a golman Užica je odlično intervenisao. Takođe, udarac Jovana Šljivića u 85. minuta je zaustavila stativa. Na 4:1 je mogao da povisi i Vladimir Lučić, a stativa je i tada spasila golmana Đokovića.

Podsetimo, Crvena zvezda drugi prijateljski meč igra u četvrtak od 18 sati protiv banjalučkog Borca na istom ovom mestu.

BONUS VIDEO: ŠAMPIONSKA ŽURKA NA MARAKANI: Crvena zvezda je (ponovo) šampion Srbije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (1)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)