MAGIKO MI NIJE RIVAL: Peto pojačanje Crvene zvezde ne krije oduševljenje

Z. Ćorović

27. 06. 2023. u 18:14

ZVEZDA ga je zimus kupila, sada ga je sa velikim zadovoljstvom predstavila kao peto pojačanje ovog leta. Reprezentativac Nigerije Piter Olajinka (27) dolazi na "Marakanu" kao ozbiljno pojačanje za Ligu šampiona, jer je procenjeno da će u napadu novog tima svojim kvalitetom praviti razliku.

МАГИКО МИ НИЈЕ РИВАЛ: Пето појачање Црвене звезде не крије одушевљење

FOTO: FK Crvena zvezda

U najboljim godinama, brz, prodoran, ubojit - dokazao se kao perjanica Slavije iz Praga, gde je u prethodnih pet sezona odigrao 183 utakmice, postigao 50 golova i ostvario 26 asistencija. Bio je i kapiten češkog velikana, a za Crvenu zvezdu je potpisao kao slobodan igrač, željan izazova u najjačem evropskom takmičenju.

- Imao sam već priliku da posetim stadion i oduševljen sam "Marakanom" - rekao je Olajinka na jučerašnjoj promociji. - Sjajno je biti u Zvezdi, osećam se odlično, svi su me lepo dočekali i jedva čekam da zaigram. Gledao sam tokom proleća nekoliko mečeva, video sam da imamo dosta kvalitetnih igrača i sjajan tim. Dolazak u Zvezdu je veliki korak za moju karijeru. Ovo je novi izazov koji sam postavio pred sebe.

 Navijači uveliko pokušavaju da pročitaju misli trenera Baraka Bahara, pa se najčešće komentariše da će Olajinka istisnuti njihovog ljubimca Kataija (levo) i da će novi špic crveno-belih još činiti brzonogi Bukari (desno) i Kraso (centarfor).

- Svestan sam da je Katai izuzetno kvalitetan, ali ja igram isturenije, više kao napadač. Svakako, ne gledam nikog kao konkurenciju, tu smo da pravimo zajedničke uspehe. Za mene je najvažnije da ekipa pobeđuje. Ipak, najviše volim da postižem golove, ali osećam se lepo i kada asistiram. Daću sve od sebe da ponovim svoje najbolje igre iz Slavije u Zvezdinom dresu i oduševim navijače.

Biće lako prepoznatljiv, često menja boju kose, za promociju je izabrao zelenkastu nijansu. Objasnio je i zbog čega je vezan za broj 14. 

 - Kada sam se povredio 2017, zaista mi nije bilo lako. Po povratku sam izabrao broj 14 i on mi je definitivno drag - rekao je Piter. 

Olajinka je rođen 16. novembra 1995. u Ibadanu, gradu u Nigeriji, a u Evropu je stigao kao sedamnaestogodišnjak. Pažnju na sebe skrenuo je nastupajući za Duklu iz Praga, zatim belgijski Zulte Varegem i naposletku za Slaviju Prag. Za Nigeriju je debitovao 2019. i od tada je nastupio na četiri utakmce, dve prijateljske i dve u Kupu Afričkih nacija.

LETNjA POJAČANjA

1. Omri Glazer (golman, Izrael)

2. Žan Filip Kraso (napadač, O. Slonovače)

3. Edmund Ado (vezista, Gana)

4. Marko Stamenić (defanzivac, Novi Zeland)

5. Piter Olajinka (napadač, Nigerija)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove