OGLASIO SE SINDIKAT FUDBALERA: "Nikako ne potpisujte za ove klubove"

Novosti online

08. 06. 2023. u 22:18

GLOBALNI sindikat profesionalnih fudbalera FIFPRO savetovao je strane fudbalere da nikako ne potpisuju ugovore sa klubovima iz Egipta zbog navodno čestih sporova i uvredljivog ponašanja čelnika istih.

ОГЛАСИО СЕ СИНДИКАТ ФУДБАЛЕРА: Никако не потписујте за ове клубове

Foto: A. Ilić

U izjavi koja je naposletku izazvala i reakciju fudbalskog saveza Egipta (EFA), Fifpro ističe da fudbaler koji potpiše za klub iz zemlje piramida "ima velike šanse da pravdu traži kroz pravni postupak.

- U poslednje vreme primetili smo porast radnih radnih sukoba u Egiptu, koji se tiču neisplaćenih zarada i zlostavljanja kao što je oduzimanje pasošak, falsifikovanje i ucena, stoji u saopštenju.

Igrači su savetovani da svoje pasoše ne predaju službenicima kluba, ni po cenu da ih obaveste da je potrebno zbog dobijanja boravišne ili radne dozvole.

Usledila je oštra reakcija EFA, koji je zadužen za nadzor klubova u zemlji.

- EFA je kranje frustrirana saopštenjem FIFPRO, koje sadrži nekoliko pogrešnih informacija. Možemo potvrditi da čak i ako su se neki incidenti dogodili, oni predstavljaju izolovane slučajeve koji se ne odnose na sve klubove. Imamo 268 stranih igrača u raznim rangovima, i prethodne dve sezone dobili smo dve žalbe u vezi sa zadržavanjem pasoša. Oba su rešena nakon intervencije saveza, ističe se u saopštenju.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)