SRBI BEZ TROFEJA U KUPU ITALIJE: Inter posle preokreta pobedio Fiorentinu (FOTO)

Novosti online

24. 05. 2023. u 22:54

FUDBALERI Intera pobedili su Fiorentinu sa 2:1 u finalu Kupa Italije. Tako je srpski trojac Luka Jović, Nikola Milenković i Aleksa Terzić ostao bez trofeja.

СРБИ БЕЗ ТРОФЕЈА У КУПУ ИТАЛИЈЕ: Интер после преокрета победио Фиорентину (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Idealno je susret na stadionu "Olimpiko" počeo za "violu". Igrao se 3. minut kada je Nikolas Gonzales pogodio mrežu Samira Handanovića.

"Neroazuri" su nakon toga krenuli žustrije ka golu rivala i to im se isplatilo. Lautaro Martinez je u razmaku od osam minuta postigao dva pogotka i doneo preokret ekipi iz Milana.

Fiorentina je u drugom delu susreta imala konkretnije prilike. Dve dobre nisu iskoristili Gonzales i Kristijan Biragi, dok je jednu povoljnu za Inter propustio Robin Gosens.

Srpski reprezentativac Luka Jović je imao takođe priliku da se upiše u strelce. Njegov udarac u 79. minutu je zaustavio slovenački čuvar mreže. Nakon toga je imao još dve prilike, no nijednom nije uspeo da nađe način da savlada iskusnog Handanovića.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, pa je Inter osvojio Kup, drugi put zaredom, a deveti u klupskoj istoriji. Priliku da dođe do novog imaće 10. juna kada u finalu Lige šampiona igraju protiv Mančester sitija.

Od naših igrača Milenković je odigrao ceo meč, dok su Jović i Terzić dobili prilike u 70, odnosno 82. minutu.

BONUS VIDEO: Gudelj za Novosti: Vlahović i Kostić su nam poželeli da osvojimo Ligu Evrope

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri