IMA LI KRIVAC IME: Posle kazne FSS ispaštaju samo fudbaleri i navijači Kolubare

N. Iljukić

24. 05. 2023. u 16:13

KOLUBARA minus devet bodova, Spartak i Mladost GAT da plate po tri miliona dinara. Ovo su kazne disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije kojom je konačno završena istraga i doneta odluka o kažnjavanju za nameštanje utakmica u Superligi Srbije.

ИМА ЛИ КРИВАЦ ИМЕ: После казне ФСС испаштају само  фудбалери и навијачи Колубаре

FOTO: Partizan/ M. Todorović

Administrativnim jezikom rečeno, Kolubara i još dva pomenuta kluba su svojim činjenjem, odnosno nečinjenjem grubo narušili integritet i regularnost takmičenja u superligi Srbije.

Podsetimo, mečevi plej-auta Mladost GAT-Kolubara (1:0) i Kolubara - Spartak (0:3) su nekoliko sati pre odigravanja bili pod lupom posebnog odeljenja za praćenje neregularnosti u sedištu UEFA u Nionu. Oo odeljenje se alarmira posebnim softverom koji je povezan sa svim svetskim kladionicama koje zbog nerealno velikih uplata na određeni meč sa sumnjivo malim ili velikim kladioničarskim kvotama izuzetno liče na - prevaru.

Pomenute dve utakmice su "upalile alarm" kod UEFA koja je odmah kontaktirala Fudbaslki savet Srbije, a dalji istražni postupak preuzeo je oficir za integritet takmičenja FSS Svetislav Đurović. Istraga je trajala najmanje tri nedelje i saopštene su kazne, ali nekoliko stvari je ostalo nejasno...

Prvo, postoji li ime i prezime nekog pojedinca: funkcionera ili igrača Kolubare koji je bio "idejni tvorac" nameštaljke ? Koliko je ukupno bilo sumnjivih uplata i u kojim iznosima i u kojim kladionicama u Srbiji ili van njenih granica? Ako postoji pojedinčana odgovornost, zašto je oduzimanjem devet bodova kažnjen klub koji tako praktično odmah ispada iz Superlige, čak bez obzira na dva "sporna" poraza i igraće u Lazarevcu u rangu niže. Nisu li tako najviše kažnjeni igrači, većina njih koji verovatno nisu bili uključeni u prevaru, a i navijači Kolubare koje fudbal u tom gradu tek neće zanimati sledeće sezone ?

Drugo, zar nije u prevari učestvovao imenom i prezimenom i neko iz Mladost GAT i Spartaka, jer je morao da bude deo tog prljavog dogovora? Ako jeste, a najverovatnije jeste, zar nije logično da i Novosađani i Subotičani budu kažnjeni oduzimanjem bodova, ili da i Lazarevčani budu "samo" novčano sankcionisani?

BONUS VIDEO: Gudelj za Novosti: Vlahović i Kostić su nam poželeli da osvojimo Ligu Evrope

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!