LEGENDA JUNAJTEDA OTKRILA: "Nisu hteli Halanda za samo četiri miliona!"

Novosti online

14. 05. 2023. u 22:46

ONO što ceo svet danas gleda, Ole Gunar Solskjer (50) je video još 2018. godine. Tako bar tvrdi nekadašnji slavni norveški fudbaler, koji je otkrio da je svog fantastičnog zemljaka Erlinga Halanda svojevremeno predložio kao pojačanje za Mančester junajted. I to tadašnjem direktoru kluba sa "Old Traforda" Edu Vudvordu. Za "samo" četiri miliona funti (4,5 miliona evra)...

ЛЕГЕНДА ЈУНАЈТЕДА ОТКРИЛА: Нису хтели Халанда за само четири милиона!

FOTO: Tanjug/AP

- Imao sam u ekipi Moldea, tada talentovanog centarfora, kakvog je Junajted trebalo da ima. Zvao sam ljude u Mančesteru šest meseci pre nego što su mi ponudili posao. Ideja je bila da za četiri miliona funti, koliko je tada tražio Molde, dobiju špica - ispričao je ovih dana Solskjer jednu od značajnijih epizoda iz vremena dok je bio trener norveškog kluba.


U periodu kada je Solskjer zamenio Žozea Murinja na "Old Trafordu", a bilo je to 2019. godine, cena Halanda je skočila duplo, prešao je u Salcburg za osam miliona evra, a ubrzo i u Borusiju Dortmund za 20 miliona evra. Javna je tajna da je pre odlaska u Dortmund nekoliko puta sa menadžerom i svojim ocem bio u poseti Mančester junajtedu, ali da se ništa nije dogovorio. Epilog je dobro poznat: on je pre godinu dana završio u dresu velikog gradskog rivala Mančester sitija. I trenutno je vodeći strelac Premijer lige sa rekordnih 35 golova, a vrednost po "Transfermarktu" mu je 170 miliona evra.

- Trebalo je mi da ga imamo sada, ali me nisu poslušali - skrušeno je priznao Solkjer na jednom od javnih druženja sa navijačima Junajteda ovih dana.

Posle ove iskrene ispovesti, više je nego jasno da će bes navijača prema Edu Vudvordu da se dodatno pojača. On je pod velikim pritiscima napustio klub prošle godine. Na sreću pristalica "crvenih đavola", on više nije tu, ali na njihovu žalost, tu nije ni Erling Haland.


 

Uloga oca Alfija

POSTOJE nagađanja da je veliku ulogu u nedolasku Erlinga Halanda u Mančester junajted odigrao njegov otac Alfi Inge Haland. On je od 2000. do 2003. bio desni bek Mančester sitija, pa mnogi tvrde da je Haland senior konstantno nagovarao sina da ne ode u redove gradskog rivala.


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije