PARTIZANOV SAN O LIGI ŠAMPIONA ŽIVI: Crno-beli uz dosta muka savladali Radnički

Novosti online

14. 05. 2023. u 21:24 >> 21:25

FUDBALERI Partizana dočekali su Radnički iz Kragujevca u 35. kolu "Mocartbet" Superlige Srbije. Slavili su izabranici Igora Duljaja 2:1 (1:1).

ПАРТИЗАНОВ САН О ЛИГИ ШАМПИОНА ЖИВИ: Црно-бели уз доста мука савладали Раднички

FOTO: FK Partizan

Mirno je počeo meč u Humskoj, veliki ulog nosio je današnji meč. Partizanu je trebala pobeda kako bi ostao konkurentan za drugu poziciju na kraju sezone, te su oba tima počela oprezno. Na prvi šut domaćina čekalo se sve do sredine poluvremena, a kako se bližilo poluvreme tako je uzbuđenje na terenu raslo.

Kvinsi Menig je u 41. minutu meča iz prvog pokušaja doneo Partizanu prednost. Slobodan Urošević je pokrenuo akciju, proigrao Holanđanina koji je efektnim golom doneo radost domaćinu.

Sreća Partizana nije dugo trajala. Osmeh sa lica malobrojnih navijača skinuo je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Luka Milunović. Centaršut je uputio Stefan Čolović, a uprkos tome što su blizu fudbalera Radničkog bili Siniša Saničanin, Igor Vujačić i Aleksandar Filipović, uspeo je Milunović da se prikrade i od 44. minuta na semaforu je bilo 1:1.

FOTO: FK Partizan

Znatno je Partizan u drugom poluvremenu pojačao pritisak. Prvo je Menig šutirao iskosa u 47. minutu, minut kasnije i Nemanja Jović oprobao je udarac.

Tri minuta kasnije Milutin Vidosavljević se našao u odličnoj prilici. Dobio je od Siniše Saničanina previše prostora i umalo kaznio lošu reakciju defanzivca Partizana, oprobao je udarac, a loptu koja je krenula u bliži ugao Popović preusmerava u korner.

Pokazao je Partizan u nastavku zrelost, Danilo Pantić je odlično centrirao iz prekida, pronašao je Rikarda Gomeša koji je odličnim udarcem glavom ponovo doneo prednost crno-belima.

FOTO: FK Partizan

Tekst potpisa

Ponovo je Radnički imao priliku da odgovori. Igrao se 61. minut, Pogrešio je na sredini terena Filipović, ostala je rupa u odbrani, Evandro je povukao kontru, dodao do mladog Luke Zorića, koji se nije najbolje snašao u srcu šesnaesterca Partizana.

Do kraja meča mirovale su mreže, a Partizan je ovom pobedom došao do 67. boda. Četiri manje od Čukaričkog i TSC-a.

Partizan - Radnički  2:1 (1:1)

(Menig 41', Gomeš 56', - Milunović 44')

90+3' KRAJ MEČA

90' Tri minuta produžen je meč.

89' Evandro je oprobao udarac, glavom je blokirao njegov pokušaj Saničanin koji je završio na travi.

87' Rikarda Gomeša na terenu menja Andrija Pavlović. 

85' Opao je ritam igre na terenu u Humskoj.

77' Menjaju i gosti- Đorđe Jovanović je ušao na teren umesto strelca gola, Luke Milunovića.

75' Odlučio je Igor Duljaj da pojača vezni red. Nemanja Jović je mesto na terenu ustupio Janku Jevremoviću, a Danilo Pantić Ljubomiru Fejsi.

72' - Nemanja Jović je iz teške situacije pokušao da šutira, lopta je otišla po zemlji kraj stative.

67' GOL! Dijabate je postigao gol, bio je na ivici ofsajd zamke, nakon pregleda VAR snimka, gol je poništen.

61' Au, kakva šansa za Radnički. Filipović je ponovo pogrešio na sredini terena, Evandro je povukao odličnu kontru, a Zorić se nije u petercu gostiju najbolje snašao.

60' Kvinsi Menig mesto na terenu ustupio je Fuseniju Dijabateu.

56' GOL! Danilo Pantić je uputio sjajan centaršut, a Rikardo Gomeš je imao lakši deo posla - zatresao je mrežu.

FOTO: FK Partizan

50' Sjajna solo akcija Milutina Vidosavljevića, dobio je previše prostora od Siniše Sanišanina, raspalio je po lopti, a njegov pokušaj u bliži ugao u korner preusmerava Popović.

48' Pritiska Partizan goste, sada je šansu imao i Jović.

47' Odlična prilika za Kvinsija Meniga po levoj strani, pogodio je samo spoljni deo mreže.

46' Nastavljen je meč. Evandro se našao na terenu za goste. Evandro je ušao u igru umesto Đurića.

45'  KRAJ POLUVREMENA

44' GOL! Luka Milunović  bio je zaboravljen na drugoj stativi nakon centaršuta. Prošao je iza leđa Filipoviću i Matirao Popovića.

41' GOL! Partizan je poveo golom Meniga, i to kakvim! Fudbaler iz Holandije dobio je odličnu loptu od Slobodana Uroševića, sjajno je matirao golmana gostiju.

33' Milunović je pokušao nakon centaršuta Vidosavljevića, odlično se brani Partizan.

29' Pokušao je Rikardo da ugrozi Lekovića još jednom, a golman Radničkog bio je siguran.

26' Natho drži konce igre Partizana u svojim rukama, još jednom je pokušao da proigra Gomeša, ali lopta odlazi u naručje golmana Lekovića.

23' Pritiska Partizan, Natho ponovo centralna figura, dodao je loptu do Jovića koji biva blokiran.

FOTO: FK Partizan

21' Čolović je vidno raspoložen večeras, odlično je zalomio po desnoj strani, ubacio centaršut, ali je odbrana domaćeg sastava bila budna.

10'  Prvu obećavajuću akciju imao je Partizan. Natho je odlično proigrao Rikarda koji je malo zakasnio.

4' Oprezno su timovi počeli meč, igra se uglavnom na sredini terena

1' Meč je počeo. Uvodni napad ima Radnički iz Kragujevca.

18.39 - SASTAVI TIMOVA:

Partizan: Popović, Saničani, Vujačić, Filipović, Urošević, Natho, Kolorado, Pantić, Menig, Jović, Gomeš
Radnički 1923: Leković, Miličć, Krajišnik, Čolović, Đurić, Ivanović, Pecelj, Mitrović, Milunović, Srnić, Vidosavljević

18.15 - Partizan je u ovom trenutku četvrti na tabeli, a samo dva najuspešnija tima idu u elitno evropsko takmičenje, i to Crvena zvezda kao već potvrđeni prvak direktno u Ligu šampiona, dok drugoplasirani tim Superlige čekaju kvalifikacije za to nadmetanje. A trenutno drugo mesto dele TSC i Čukarički sa po 71 bodom, dok beogradski crno-beli, uz meč manje, imaju sedam bodova manje, pa ne samo da moraju da pobede danas, već i da se nadaju da će u preostala dva kola oni trijumfovati, a TSC i Čukarički izgubiti.

Uoči meča

Trener crno-belih Igor Duljaj ovako je započeo najavu susreta:

- U ovom trenutku razmišljam samo o našoj utakmici, istina je da mnogo toga zavisi od drugih ekipa, ali sve to pada u vodu ako mi ne odradimo ono što se traži od nas. Prva utakmica je protiv Radničkog koji je nezgodan protivnik, već su nam uzeli bodove. Najvažnije je kako ćemo mi da izgledamo na terenu. Opet imamo probleme sa nekim igračima, kao što je Belić koji neće moći da konkuriše za tim - istakao je Duljaj.

Osvrnuo se potom na kvalitete protivnika.

- Radnički ima dobar tim. Bez obzira što su u prošlom kolu izgubili od TSC-a i što igraju promenljivo. Imaju jak srednji red. Nemaju šta da izgube i žele da se predstave u najboljem svetlu - izjavio je Duljaj.

Dodaje da je atmosfera na treninzima sve bolja nakon niza dobrih rezultata.

- Atmosfera se na treninzima popravila, svakako nismo imali probleme sa zadacima i njihovim sprovođenjem. Sve lakše igrači shvataju šta želim od njih. Što se tiče navijača naravno da su nam nedostajali. Pozivam ih da dođu u što većem broju, bitno nam je da su sa nama na stadionu - zaključio je Duljaj.

BONUS VIDEO: Prvi put upaljeni reflektori na novom stadionu u Loznici

   

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!