SPEKTAKL NA POMOLU: Milan i Inter treći put na megdanu u eliminacionoj fazi Lige šampiona

Novosti online

09. 05. 2023. u 17:26

GRADSKI derbi Milana (sutra 21.00), treći put u istoriji eliminacione fazi Lige šampiona obećava 180 ili više minuta spektakla, a ako bi se pitala samo tradicija, Real ili Mančester siti bi 10. juna u Istanbulu dočekali Milan u finalu.

СПЕКТАКЛ НА ПОМОЛУ: Милан и Интер трећи пут на мегдану у елиминационој фази Лиге шампиона

FOTO: Tanjug/AP

"Rosoneri" su 2002/2003. bili uspešniji od gradskog rivala u polufinalu, dok su dve godine kasnije eliminisali Inter iz četvrtfinala.

Naravno, od tih spektakularnih dvomeča je prošlo mnogo godina i nikakvo povlačenje paralela ne može da da bilo kakvu realnu sliku. Gradski rivali u predstojeći dvomeč ulaze puni ambicija da posle dužeg vremena vrate najznačajniji klupski pehar u trofejne vitrine. Milan je pobednički šampanjac otvorio poslednji put 2007. pobedom nad Liverpulom u Atini, dok je Inter slavio tri godine kasnije savladavši Bajern u Madridu.

- Čestitam još jednom mojim igračima na svemu što su do sada uradili. Pred nama su još dve fantastične utakmice i biće istovremeno i lepo i teško. Sve je ovo lepo i sjajno što je urađeno i logično ne želimo na tome da stanemo već planiramo da idemo do samog kraja - istakao je trener Milana Stefano Pioli.

Inter je do pretposlednjeg stepenika LŠ stigao eliminisavši dva portugalska velikana Porto i Benfiku, a sada ga po svim parametrima očekuje mnogo teži posao protiv najvećeg rivala.

- Plasman u polufinale je bio naš san, apsolutno smo ga zaslužili i sada očekujemo ubiranje plodova rada. Počeli smo u veoma teškoj grupi sa Bajernom i Barsom i bili smo uvek pravi. Želim da u ovom dvomeču uživaju igrači i da iz toga proistekne i uživanje navijača. Naporno smo radili da dođemo do ovakvih dana i verujem da će do kraja sezone biti još mnogo radosti - optimista je strateg "nero-azura" Simone Inzagi.

RASPORED 1/2

UTORAK

Real - M. siti 21.00

SREDA

Milan - Inter 21.00

* Revanši su 16. i 17. maja

Bez remija ove sezone

MILANSKI klubovi su se ove sezone sastali tri puta u dva takmičenja i Inter je u prednosti pošto je slavio u dva navrata, dok je Piolijeva četa pobedila jednom. Milan je trijumfovao u prvom prvenstvenom derbiju u septembru (3:2), a Inter je ubedljivo uzvratio u januaru u Superkupu - 3:0. Drugi ligaški derbi je pripao četi Inzagija - 1:0.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!