PARTIZAN KONAČNO "PRODISAO": Rikardo veruje da je pritisak "oboren"

M. Blažić

06. 04. 2023. u 18:05

ČEKALI su navijači Partizana skoro pet meseci da na domaćem terenu vide nešto što je kroz istoriju predstavljalo rutinu. Davno je iz ove perspektive gledano bio 13. novembar kada su crno-beli upisali tri boda pred svojim navijačima savladavši Novi Pazar (1:0). Prodefilovali su Humskom u međuvremenu Mladost GAT, Šerif, Radnički iz Kragujevca, Kolubara i Radnik radovali se manje ili više, da bi u sredu konačno malobrojna publika u fudbalskom domu Partizana videla pobedu identičnu onoj koja je ostvarena poslednji put u novembru protiv Pazaraca.

ПАРТИЗАН КОНАЧНО ПРОДИСАО:  Рикардо верује да је притисак оборен

FOTO: M. Vukadinović

- Zaslužili smo ovu pobedu, bez obzira na igru i na to ko je dao gol. Nadam se da će nam ova pobeda dati samopouzdanje da nastavimo dalje i uradimo dobre stvari oslobođeni velikog pritiska koji konstantno osećamo. Zaista je mnogo nas bilo pod pritiskom zbog rezultata, što je normalno, i nadam se da će sledeća utakmica biti bolja - istakao je u izjavi za klupski sajt strelac jedinog gola Rikardo Gomeš.

Došao je internacionalac sa Zelenortskih ostrva protiv svoje omiljene mušterije Voždovca do 15. superligaškog gola ove sezone, a uz malo sreće mogao je i značajno da "podeblja" golgeterski učinak.

- Mnogo toga smo promašili, ali je i golman Voždovca bio odličan. Međutim, dobra stvar je što smo kreirali i stvarali šanse, jer u poređenju sa prošlom utakmicom sa Vojvodinom, to nije bio slučaj. E, sad moramo to da i nastavimo i poboljšamo, da radimo na tome da postižemo golove

Onog trenutka kada je sudija Pavle Tomić označio kraj utakmice u svlačionici crno-belih svi su se okrenuli onome što sledi i nastavku, evidentno, velike borbe za drugo mesto i plasman u kvalifikacije Lige šampiona.

- Svaka utakmica je sada važna. Imamo još osam utakmica i za nas osam finala. Sada se treba odmoriti i već početi sa pripremama za utakmicu protiv Čukaričkog za koju svi znamo da će biti teška, ali u koju ulazimo sa željom i idejom da uzmemo tri boda.

Partizan u utorak očekuje gostovanje Čukaričkom u poslednjem kolu regularnog dela gde bi pobedom bez obzira na današnje rezultate direktnih konkurenata obezbedio startnu poziciju tri pred završnih sedam utakmica sezone u plej-ofu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja