NA SEVERU EVROPE SE POJAVILO NOVO ČUDO OD GOLGETERA: Hojlund krenuo Halandovim stopama

Novosti online

27. 03. 2023. u 21:10

HALANDA je upoznao ceo fudbalski svet, a sada je vreme za momka koji ima slično prezime i slične "radne navike". Reprezentativac Danske Rasmus Hojlund ima sve predispozicije da postane novo čudo sa severa Evrope, o čemu dovoljno govore poslednje dve utakmice u reprezentativnom dresu protiv Finske i Kazahstana na startu kvalifikacija za Euro 2024. u Nemačkoj.

НА СЕВЕРУ ЕВРОПЕ СЕ ПОЈАВИЛО НОВО ЧУДО ОД ГОЛГЕТЕРА: Хојлунд кренуо Халандовим стопама

FOTO: Tanjug/AP

Napadač Atalante je postigao pet golova u Kopenhagenu i Astani što je ujedno i kompletan golgeterski učinak "vikinga" u prvih 180 minuta novog ciklusa kvalifikacija.

Ovaj 20-godišnjak je pažnju na sebe skrenuo u austrijskom Šturmu u prvoj polovini prethodne godine gde je stigao kao prospekt Kopenhagena. I pored činjenice da Hojlund u dresu Kopenhagena nije imao golgeterski učinak Austrijanci su "namirisali" špica koji bi mogao dobro da im popuni kasu i to se ispostavilo kao tačno posle svega sedam meseci.

Hojlund je u januaru 2022. za 1.8 miliona evra potpisao za klub iz Graca i do avgusta je na svom kontu imao devet golova na 23 odigrana meča. Uloženi novac se Austrijancima vratio bezmalo desetostruko već u avgustu iste godine kada je Atalanta platila 17 miliona evra za talentovanog danskog napadača.

U Atalanti je Hojlund odigrao 14 utakmica i postigao osam golova, dopisavši pritom u statističke kolone i dve asistencije. Sa pet postignutih golova iz ukupno 11 pokušaja na mečevima Danske protiv Finaca i Kazahstanaca Hojlund je definitivno najavio da je sever Evrope iznedrio još jednog napadača kojem će se u najskorije vreme diviti fudbalska planeta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri