"ŠAMAR" BARSELONI! La Liga zvanično zadala težak udarac Kataloncima

Novosti online

24. 03. 2023. u 17:27

ŠPANSKA La Liga uklonila je danas ime mladog veziste Barselone, Gavija, sa liste igrača prvog tima. Njemu je i zvanično poništen ugovor koji je potpisao s katalonskim gigantom, registracija je poništena i on će morati da igra pod amaterskim ugovorom i sa brojem 30 na leđima.

ШАМАР БАРСЕЛОНИ! Ла Лига званично задала тежак ударац Каталонцима

FOTO: EPA

Španski sud potvrdio je danas odluku o poništenju registracije i ugovora igrača Barselone Gavija. On je odmah uklonjen sa zvanične stranice La Lige i njegov ugovor se smatra amaterskim.

Tim sa Kamp noua uspeo je pravnim putem da registruje 18-godišnjeg talenta na novi ugovor vredan osam miliona evra po sezoni. Oni su do registracije došli tužbom, no pravni tim je zakasnio u podnošenju tužbe za registraciju i La Liga je to iskoristila.

Čelnici španskog prvenstva podneli su žalbu na registraciju ovog fudbalera. Sud je to nedavno prihvatio, a danas je i potvrdio odluku o poništenju registracije.

Tako se Gavi više ne vodi kao fudbaler prvog tima. La Liga je sa zvanične stranice uklonila njegovo ime, a neće imati mogućnost više ni da nosi dres sa brojem 6, kojeg je dobio po potpisu ugovora.

On će moći da do kraja sezone nastupa za prvi tim u dresu sa brojem 30, ali La Liga je Barselonu dovela u ozbiljan problem jer ovom talentovanom momku ugovor ističe na kraju sezone.

Dobro je poznato da je Barsa u ozbiljnom finansijskom škripcu. Gaviju će teško moći da ponude uslove kao drugi klubovi i videćemo hoće li jednog od najboljih mladih veznjaka sveta uspeti da zadrže u svojim redovima.

Odlazak Gavija sigurno bi bio veliki udarac. Barsa bi ostala bez momka oko kojeg su gradili budućnost kluba i La Liga je ovim potezom zadala popriličan udarac katalonskom velikanu.

Ove sezone ovaj tinejdžer je nastupio u 37 utakmica za katalonskog velikana i postigao je dva pogotka. Za nacionalni tim Španije ima već 17 utakmica u nogama.

BONUS VIDEO: PIKSI IZAŠAO PRVI I SAČEKAO IGRAČE: Snimci sa jutarnjeg treninga reprezentacije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)