KONTE SPAKOVAO KOFERE: Igrači Totenhema očekuju novog trenera sledeće sezone

Novosti online

20. 03. 2023. u 10:59

Fudbaleri Totenhema očekuju da će trener Antonio Konte napustiti klub i da je samo pitanje vremena kada će se to dogoditi.

КОНТЕ СПАКОВАО КОФЕРЕ: Играчи Тотенхема очекују новог тренера следеће сезоне

FOTO: AP

Konteov ugovor ističe na kraju sezone, a mnogi igrači londonske ekipe veruju da će ih naredne sezone predvoditi novi trener, preneo je danas Skaj.

Kako se navodi, igrači žele da preuzmu odgovornost za lošu igru i rezultate, ali postoji osećaj u ekipi da je Konte bio blizu da pređe granicu, kada ih je nazvao sebičnima i doveo u pitanje njihovu posvećenost klubu, posle remija 3:3 sa Sautemptonom u subotu.

U šampionatima je dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacija, pa predsednik Totenhema Danijel Livi ima malo vremena da odluči da li će preduzeti nešto, nakon što je Konte izneo oštre kritike posle remija.

On je upravi pojasnio da je imao na umu igrače, a ne vlasnika ili predsednika kluba, odnosno da je rekao da bi igrači trebalo da preuzmu krivicu za neuspehe i godine bez trofeja, a ne samo treneri i vlasnici.

Konte je na toj konferenciji rekao da klub ima odgovornost u prelaznom roku, da je svaki trener imao odgovornost, a da se za igrače stalno traže alibiji.

"A igrači, gde su igrači? Ovde je vlasnik 20 godina i ništa nisu osvojili, zašto? Krivica je samo na klubu ili na svakom treneru koji je bio? Tražite alibi, novi alibi. Pokušavate da nađete izgovore za igrače. U redu, nastavite to da radite, to samo i radite. Izgovori za igrače", naveo je Konte.

"Ali igrači, možda, moja budućnost, onda su izgubili samopouzdanje, izgubili su timski duh. Izgovori. Izgovori. Izgovori. Pokušaji da ih svuda zaštitite", dodao je tada Konte.

Stručni štab i igrači imaju dva dana odmora i vratiće se treninzima u utorak. Igrači se do sada nisu javno oglašavali povodom Konteovih izjava.

Skaj je početkom meseca preneo da je predsednik Totenhema pod velikim pritiskom da vrati trenera Maurisija Poketina, pošto se za to zalaže nekolicina igrača i pojedini ljudi u klubu.

Totenhem nije osvojio trofej od 2008. godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest