MAJSTOR ZA VEČITE: Stefan Ranđelović za "Novosti"

S.RAJIĆ

18. 03. 2023. u 18:35

POSLE tri i po godine "terora" sa kreča Bibarsa Natha u Superligi Srbije, konačno se našao golman koji ga je zaustavio. Apsolutni heroj Radnika, i prekujučerašnje ogromne pobede bio je golman tima iz Surdulice, mladi čuvar mreže Stefan Ranđelović (24), koji je "razoružao" Izraelca i prekinuo neverovatnu seriju veziste.

МАЈСТОР ЗА ВЕЧИТЕ: Стефан Ранђеловић за Новости

FOTO: M. Vukadinović

- Iz analiza, zajedno sa trenerima iz stručnog štaba, zaključili smo da je jedino Borjan uspeo da ga "pročita". Velika je stvar da mogu da se uporedim sa njim, a još je veća stvar odbraniti penal Nathu - prenosi utiske za "Novosti" Stefan.

U prvom delu sezone, Bibars je izašao kao pobednik, imao je Ranđelović motiv da se "osveti".

- Razmišaljao sam o tome i tom detalju, nisam imao previše šanse tada, bio je perfektan penal. To je njegova specijalnost. Imao sam veliku podršku od stručnog štaba, svi su verovali u mene, to se isplatilo, na kraju sam spasao ekipu.

Detaljno se priprema za svaki meč, a otkriva da je do tančina skautirao i vezistu i napadača crno-belih.

UZOR TER ŠTEGEN

NE krije Ranđelović da se najviše ugleda na golmana Barselone Mark-Andrea ter Štegena.

- Nemačka škola golmana po mom mišljenju je jedna od najboljih na svetu. Na njega se ugledam, on je moj idol. 

- Sa stručnim štabom detaljno smo analizrali i njega i Rikarda, jer nismo bili sigurni ko će igrati, a samim tim i šutirati penal. Ne pitaju se golmani toliko, sve je ispalo odlično po mene - blista Ranđelović.

Mladi golman može da se pohvali da je "skidao" penale na dva naša najveća stadiona. Pošto je pretprošle sezone kao rezerva, dva puta zaustavio šut sa "kreča" crveno-belima. Može da se pohvali da je majstor za "večite".

- I da do kraja krajere ne odbranim večitima jedanaesterce, specijalista za penale Zezde i Partizana lepo zvuči. To je specifičan uspeh. Nije lako igrati na JNA i "Marakani", posebno je otići na najveće stadione i odbraniti tri penala. To je istorijski poduhvat - ponosan je Stefan.

Bravure u Humskoj, pored odbranjenog penala, mogu da mu budu karta za prelazak u jedan od dva naša najveća kluba. Zasad, Ranđelović je fokusiran na svoj klub, koji je do utakmice sa Partizanom bio "fenjeraš".

- Trenutno ne razmiljšam o tome, borimo se za opstanak i to mi je prioritet u ovom momentu. Ovo je veliki trijumf koji će nam značiti u tom cilju. Kada bude došao prelazni rok, naravno da će mi to biti u mislima, što da ne - skromno zaključuje Ranđelović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić, besan zbog Kosova, poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima