PEŠIĆ OBASJAO ŠAMPIONA: Nije briljirala, ali... Crvena zvezda pobedila TSC, evo i kako

Z. Ćorović

07. 03. 2023. u 22:30

JASNO se videlo i po slabijem svetlu – šampion u Srbiji nema dostojnog rivala. Iako nije blistala, Crvene zvezda je pred punim tribinama kao gost savlada TSC u derbiju kola – 2:1 (1:0).

ПЕШИЋ ОБАСЈАО ШАМПИОНА: Није бриљирала, али... Црвена звезда победила ТСЦ, ево и како

FOTO: FK Crvena zvezda

Istakao se dvostruki strelac Aleksandar Pešić, a  ovom pobedom Zvezda je pomogla i komšiji Partizanu da lakše  zadrži drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za LŠ.

- Nisam zadovoljan, ovo je bilo jedno od naših slabijih izdanja. Nismo bili na visokom energetskom i psihološkom nivou. Zadovoljan sam da pobeđujemo i kada je teško, najvažnija su tri boda na teškom gostovanju – iskren je bio Miloš Milojević, trener crveno-belih..

Nikome nije bilo jasno kako je njegov tim vodio posle prvog poluvremena. Iako su poveli, gosti su u prvih 45 minuta uglavnom bili totalno raštimovani i nadigrani. Gol nisu primili jer ih je pratila  sreća, pomešana lošim reakcijama domaćih napadača i Borjanovim odbranama.

U 20. minutu Zvezda je povela – Pešić se lucidno oslobodio svog čuvara i efektno, spoljnom, pogodio donji desni uglić. Odličan potez često osporavanog napadača kome je ovo bio deveti gol, da bi početkom drugog dela stigao do prvenstvenog jubilarca.

Međutim, do tada je bilo pravo čudo kako su gosti sačuvali svoju mrežu, jer je TSC propustio tri kolosalne prilike. U 25. minutu, Ivan Milosavljević je promašio nešto što se pogađa zatvorenih očiju, sa pet metara nije potrefio prazan gol i nestvrnim promašajem upropastio sjajnu akciju Ratkova i Đakovca.

U finišu prvog dela, golman crveno-belih Borjan je izašao kao pobednik kada se sam ispred njega storio Ratkov, da bi odmah zatim Leković uspeo brzom reakcijom da spreči već viđen pogodak. Mladi štoper crveno-belih (januar 2004.) podigao je ruke kao da je postigao gol, prvi put je bio starter jer je Milunović povređen, a Eraković suspendovan.      

Na startu drugog dela desio se novi šok za domaće. Pešić je nezaustavljiv, lepo se izvukao po Kangvin pas i sa 16 metara ga snažnim šutem pretvorio u 0:2.

Ni sa dva gola prednosti lider nije bio siguran. TSC je opet počeo opasno da „plete“, morao je kad, tad da dođe do pogotka. Mat iz dva poteza domaći su izveli u 70. minutu, Zvezdino dete Luka Ilić sjajno je  proigrao Ratkova, a njegov hitac  od prečke  završava iza Borjanovih leđa – 1:2.

Za nešto više, domaćin nije imao snage. Mnogo bliži novom pogotku bili su Beograđani, jer su Pešić i Katai propustili dobre prilike. 

TSC – C. ZVEZDA 1:2 (0:1)

STRELCI: Ratkov u 70, minutu za TSC, a  Pešić u 20.  46. za Crvenu zvezdu.  Stadion: TSC Arena. Gledalaca: 4.500. Sudija: Miloš Milanović 6.

TSC: V. Ilić 6 – Cvetković 7, Stojković 6 (od 74. Mirčevski 6), Stojić 6, Ćalušić 6, Petrović 6 – Đakovac 7, Radin 6 (od 78. Kuveljić 6), Milosavljević 5 (od 74. Vukić 6) - L. Ilić 7, Ratkov 7.

C. ZVEZDA: Borjan 7 – Vigo 6, Leković 7, Dragović 7, Rodić 6 (od 84. Prucev - )– Mijailović 6, Kanga 6 (od 69. Katai ), Kangva 6 (od 54. Nikolić 7) – Bukari 6 (od 84. Srnić -), Mitrović 6 (od 69. Azarov 7) – Pešić 8.

IGRAČ UTAKMICE: Aleksandar Pešić (C. zvezda).

NESTALA STRUJA, PREKID 40 MINUTA

MALO je falilo da se utakmica odloži jer je dva puta nestajalo struje na stadionu u Bačkoj Topoli. Zbog problema sa mrakom i reflektorima, prekid je trajao čak 40 minuta posle čega su se ekipe dogovorile da se meč nastavi, iako je osvetljenje bilo slabije nego što je normalno i proradilo je punim kapacitetom  na startu drugog poluvremena.   

Tabela Superlige Srbije u fudbalu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK NA POPRAVNOM: Đoković prvog dana Rolan Garosa igrao meč za treće mesto na turniru u Ženevi