LEGENDE MANČESTER JUNAJTEDA "GRME" POSLE DEBAKLA NA "ENFILDU": Fernandeš se raspadao, sramotan govor tela

Novosti online

07. 03. 2023. u 14:57

UHVATIO je Erik ten Hag pravi ritam sa svojim izabranicima u poslednjih nekoliko nedelja, primakao se vrhu tabele u Premijer ligi, eliminisao Barselonu u Ligi Evrope, a onda je u nedelju uveče usledio šamar na "Enfildu" protiv Liverpula koji će još dugo, dugo brideti na obrazima struke, igrača i navijača "đavola".

ЛЕГЕНДЕ МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕДА ГРМЕ ПОСЛЕ ДЕБАКЛА НА ЕНФИЛДУ:  Фернандеш се распадао, срамотан говор тела

Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Prvi put u istoriji su fudbaleri Mančester junajteda poniženi od Liverpula ovim rezultatom (7:0). Prethodno su kroz istoriju u tri navrata išli kući demolirani na ovaj način i to dalekog 26. decembra 1931. kada ih je ponizio Volvs, a mrežu su im do vrha na ovaj način punili i Blekburn (16. april 1926) i Aston Vila (27. decembra 1930). Novi dan za crni deo istorije kluba je 5. mart 2023.

- Fernandešov govor tela je bio ništa drugo do sramotan. On je talentovan dečko, ali je i kapiten koji je mlatarao rukama i nije se vraćao u odbranu. Nije delovao kao neko koga biste voleli da imate u svojoj svlačionici. Igrači su se sa pauze vratili nasmejani na teren. Gubiš 0:1 na Enfildu, a ti se šališ sa trenerom golmana i drugim članovima stručnog štaba. Ne sviđa mi se kada vidim takve gluposti - oštro je kritikovao ten Haga i njegove pulene nekadašnji kapiten Mančester junajteda Roj Kin.

Kritike na račun kapitena "đavola" nije štedeo ni Geri Nevil.

- Bruno Fernandeš se raspadao u drugom poluvremenu. U jednom trenutku je stajao na centru terena i izgledao kao da žali što trener njega ne izvodi iz igre. Mislim da je njegovo ponašanje u drugom poluvremenu bilo odvratno. Posebno za jednog kapitena, iako je cela ekipa u drugom poluvremenu bila sramna.

BLAMAŽE ZA PAMĆENjE

Blekburn - Mančester j. 7:0 16.4.1926.

Aston Vila - Mančester j. 7:0 27.12.1930.

Volvs - Mančester j. 7:0 26.12.1931.

Mančester j. - Aston Vila 0:6 14.3.1914.

Mančester j. - Njukasl 1:7 10.9.1927.

Mančester j. - Hadersfild 0:6 10.9.1930.

Sporting - Mančester j. 5:0 18.3.1964.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna