I RONALDO U ČUDU: Japanac za dva minuta zaradi koliko on za dve nedelje! Ni arapsko bogatstvo Portugalca nije načinilo najplaćenijim

Novosti online

02. 03. 2023. u 15:37

POTPISOM za saudijski Al Nasr, Kristijano Ronaldo postao je najplaćeniji sportista sveta i zarađuje 200 miliona evra prema ugovoru koji ima uz silne bonuse. Ipak, ni arapsko bogatstvo ga nije načinilo najplaćenijim sportistom kada je reč o tome koliko Portugalac zarađuje po minutu provedenom na sportskom borilištu. Verovali ili ne, džokej koji jaše japanskog konja po imenu Pantalasa uspeo je da zaradi za dva minuta takmičenja više nego što Ronaldo inkasira od dve nedeljne plate.

И РОНАЛДО У ЧУДУ: Јапанац за два минута заради колико он за две недеље! Ни арапско богатство Португалца није начинило најплаћенијим

Foto: EPA-EFE/STR

Reč je o Japancu koji se bavi kasačkim sportovima, a ako se prihodi Portugalca podele za svaki minut koji portugalska zvezda provede na terenu do isteka ugovora sa Al Nasrom, ispada da petostruki osvajač Zlatne lopte zarađuje 3.760 evra po minuti.

Iznos je impozantan, ali nije ni blizu novcu koji je prikupio pobednik Saudijskog kupa u trkama konja koja ostvaruje najveće prihode u svetu sporta.

Suma prikupljena ove godine na kasačkom nadmetanju iznosila je više od 188 miliona evra. Od ovog iznosa nešto više od deset miliona evra pripalo je pobedniku glavne trke.

Ove godine trijumfovao je čuveno grlo Pantalasa. Drugoplasirani na ovom takmičenju plaća se 3,27 miliona evra, što se ne može zanemariti, a treće mesto na pobedničkom postolju nagrađeno je sa 1,87 miliona evra.

Podsetimo, Kristijano Ronaldo je ove zime potpisao ugovor sa Al Nasrom i postao najplaćeniji sportista planete ukupno, ali ne i kada je reč o vremenu koje utroši na sportskim borilištima.

Portugalac godišnje inkasira 200 miliona evra, iznos u koji su uključeni svi bonusi, pored plate u ugovoru.

To znači da 38-godišnjak zaradi 16,67 miliona evra mesečno, 3,88 miliona nedeljno, 555.555 dnevno, 23.150 po satu, 386 evra po minutu i 6 i po evra po sekundi. 

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a