NEKA SE SPREMI PARIZAN: Crvena zvezda dominantno završila i gostovanje u Ivanjici protiv Javora

Z. Ćorović

25. 02. 2023. u 17:23

RUTINSKI je šampion "skrckao" Javor - neka se spremi Partizan. Crvena zvezda je sigurnom pobedom u Ivanjici pokazala zašto trenutno ima ubedljivo najbolji tim u Srbiji i da u odličnoj formi dočekuje večiti derbi u petak – 2:0 (1:0).

НЕКА СЕ СПРЕМИ ПАРИЗАН: Црвена звезда доминантно завршила и гостовање у Ивањици против Јавора

FOTO: M. Vukadinović

Po tvrdom i "ćelavom" terenu, Beograđani su bili spretniji, agilniji, mnogo opasniji, sa svih strana su pritskali rivala dok nisu stigli do dva gola prednosti.

- Odigrali smi dobar meč na terenu gde se zaista nije lako adaptirati se i kontrolisati utakmicu protiv čvrste ekipe kao što je Javor. Žao mi je što nismo bili efikasniji iz prekida, ali prikazali smo dobar odnos, motivaciju i zasluženo pobedili. Svaka čast mojim igračima, jer je uz malo sreće moglo da bude i ubedljivije. Imali smo pravi odnos, svesni šta nas čeka sledeće nedelje kada ćemo dati sve od sebe da i u derbiju odigramo preko maksimuma i zvezdaše učinimo ponosnima - zadovoljan je bio posle meča Miloš Milojević, trener crbveno-belih. 

Zvezdin najjefikasniji igrač Aleksandar Katai je prekinuo niz od šest utakmica na kojima je postizao golove, ovoga puta se opredelio za asistencije. Magiko je učestvovao kod oba pogotka i opet je njegov pečat na trijumfu bio najuočljiviji.

Konačno se i Aleksndar Pešić upisao u strelce i to na specifičan način. Dugo mu se nije dalo, postio je na pet prvenstvenih mečeva, još od 30. oktobra kada je zadnji put savladao golmana Kolubare. Falilo mu je i sreće, a ona ga je baš pogledala juče u Ivanjici. Katai je snažno šutirao u 38. minutu i lopta bi sigurno otišla daleko pored gola da nije u rame pogodila Zvezdinog špica, promenila pravac i u raskoraku zatekla nemoćnog golmana domaćih Manojlovića. Popularni Šilja se samo nasmejao i prekrstio, ovo mu je bio osmi pogodak u šampionatu.

Postignut je slučajno, ali je stigao kao nagrada za apsolutnu dominaciju crveno-belih. Pre vođstva, dobre prilike su propustili Pešić, Katai, Milunović i Bukari. Javor je u prvom delu izveo brzu kontru u 21. minutu, posle koje je Kembel iz dobre pozicije šutirao preko gola.

Puna samopouzdanja, Zvezda je od starta drugog poluvremena krenula po drugi gol i overu trijumfa. Sve je izgledalo lako kada se Katai pobrinuo za to. Prošao je u 57. minutu po levoj strani i na tacni uposlio Mitrovića, kome je preostalo da sa peterca bira gde će da šutira. Mladi Nišlija je igrao od starta, umesto prehlađenog Mirka Ivanića, koji je ostao u Beogradu.

Brojni navijači šampiona, odeveni u crvene i bele kabanice, mogli su da se opuste do kraja meča koji su njihovi ljubimci "zatvorili" bez najmanjeg problema.

JAVOR - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:1)

STRELCI: Pešić u 38, Mitrović u 56. Stadion: Kraj Moravice. Gledalaca: 2.500. Sudija: Andrija Stojanović 6.

JAVOR: Manojlović 7 - Ilić 6, Kopitović 6, Obradović 6, Miletić 6 - Dukure 6 (od 71. Đurić -), Adamović 6 (od 86. Vukašinović -) - Gojković 6 (od 71. Ratković -), Bosić 6,5, Kembel 6 (od 71. Tanko -) - Gigić 6,5.

C. ZVEZDA: Borjan 7 - Vigo 7 (od 86. Nikolić -), Milunović 7, Dragović 7, Rodić 7 - Mijailović 7 (od 67. Kangva -), Kanga 7 (od 80. Srnić -) - Bukari 7,5, Katai 7,5 (od 67. Eraković -), Mitrović 7 - Pešić 7.

BONUS VIDEO - KATAI OPET DIRIGENT

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)