"NIJE MI JASNO ŠTO VIDIĆ HOĆE DA SE KANDIDUJE": Rade Bogdanović progovorio o izborima u FSS

Novosti online

12. 02. 2023. u 20:13

NEKADAŠNjI fudbaler, a sada stručni konsultant i analitičar, Rade Bogdanović, koji se u poslednje vreme ističe kometarima srpskog fudbala bez dlake na jeziku, govorio je o gorućoj temi - Izborima u FSS.

НИЈЕ МИ ЈАСНО ШТО ВИДИЋ ХОЋЕ ДА СЕ КАНДИДУЈЕ: Раде Богдановић проговорио о изборима у ФСС

Foto Z. Jovanović Mačak

Borba za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije trebali bi uskoro da dobije konačan epilog. 

Kao glavni kandidati za ovu poziciju pominju se legendarni fudbaler Crvene zvezde, Mančester junajteda i Intera, Nemanja Vidić, ali i bivši ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Rade Bogdanović, koji je u žižu javnosti došao komentarima tokom Mundijala u Kataru, govorio je o ovoj temi gostujući na "TV Prva".

– Očigledno da je javnost već dobro podeljena oko Nemanje Vidića. Imamo političare koji nisu nešto naročito popularni i imamo sportistu koji je krenuo dobrim putem po završetku igračke karijere. Nije kao većina fudbalera stao sa svojim obrazovanjem: završio je A licencu, završio i menadžment u UEFA školi fudbala. Nisam siguran da će da se kandiduje, pa ne mogu baš da pričam, ali meni nije ni jasno što Nemanja hoće da se kandiduje, jer nije lako sedeti na čelu FSS. Nije uobičajeno u samom svetu, ni u demokratskim zemljama, pogotovo što je kod nas sve nedefinisano, rekao je Bogdanović, pa otkrio:

– Lično navijam za Nemanju. Ali, ako analiziramo, on je već doživeo jedan poraz. To je tako u našoj državi. Njemu podršku nije dao njegov klub čiji je dres natapao znojem. To je signal da fudbalska Srbija ne stoji baš iza njega. Nedimović je rekao da su Srbima najbitniji politika, fudbal i poljoprivreda. Beli luk uvozimo iz Kine, na fudbalskim stadionima nema nikog, politika nam se dobro omrzla i već je za mene napravio jedan gaf, izjavio je Bogdanović.

On je potom napravio analogiju Nedimovića sa bivšim predsednikom Saveza Slavišom Kokezom, pa govorio o tome šta bi mogla da bude prednost u slučaju da on bude izabran.

– Sigurno da će se vlast i država okrenuti i podržati čoveka iz njihovih redova i mislim da je donekle to realna i dobra opcija, jer se pravi Nacionalni stadion, tu su ogromna sredstva i tu država mora da ima svog čoveka, ako je tako kako su nagoveštavali - zaključuje Rade Bogdanović.

BONIU VIDEO: PETRIĆ UTUČEN NAKON BOLNOG PORAZA: "Moja naivnost i dobrota su nas koštale"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)