ITALIJA ZATEČENA: "Delije" uradile ovo usred Rima i završile na naslovnim stranama italijanskih medija (VIDEO)

Novosti online

05. 02. 2023. u 16:06

ITALIJA je nedavno doživela da je potresu najnovije vesti o lokalnim huliganima, ali ta velika tuča navijača nasred auto-puta doživela je da je na naslovnim stranicama tamošnjih velikih medija "zameni" i jedan novi veliki incident, i to u režiji Zvezdinih "delija".

ИТАЛИЈА ЗАТЕЧЕНА: Делије урадиле ово усред Рима и завршиле на насловним странама италијанских медија (ВИДЕО)

Printskrin: Gazeta

Naime, kako je objavila "Gazeta delo sport", pristalice Crvene zvezde su usred Rima napale glavnu navijačku grupu Rome, "Fedajn" i, iako malobrojnije, u toj zasedi uspeli da im otmu transparente.

"Gazeta" je objavila i snimak, koji sledi nešto niže, a objašnjenje uz taj snimak glasilo je ovako:

- Neverovatno je šta se desilo (u subotu uveče) posle utakmice Roma - Empoli, ispred Olimpijskog stadiona. Grupa od oko 30-40 navijača Zvezde, nazvanih "delije", koji su u bratskim odnosima sa navijačima Napolija, napravilo je zasedu za 50-60 Rominih ultrasa iz grupe Fedajn, kojima su oteli zastavu i druge stvari. Pogledajte snimak koji pokazuje kako beogradski navijači napuštaju lice mesta, a "Romanisti" se udružuju i kreću za svojim neprijateljima kako bi preoteli plen - piše "Gazeta delo sport".

A evo i pomenutog snimka:

Naravno, postavlja se i logično pitanje istinitosti ovakve tvrdnje "Gazete", imajući u vidu da je pomenuta subota, 4. dan februara, kada su se i sastali Roma i Empoli, te došlo do pomenutog sukoba - ujedno bila poseban dan za "delije" i Crvenu zvezdu. Podsetimo, baš u tu subotu na Marakani je priređen veliki oproštaj od Siniše Mihajlovića, nekadašnjeg asa crveno-belih koji je nedavno preminuo od leukemije.

Ipak, imajući u vidu da je u pitanju najugledniji italijanski dnevni sportski list, obično izuzetno obavešten o zbivanjima u tamošnjem fudbalu, te činjenicu da je u sedmici na izmaku Crvena zvezda u Italiji odigrala dve evroligaške utakmice i tom prilikom imala ogromnu podršku svojih pristalica (VIDEO), ostavlja prilično snažnu mogućnost da je čuvena rimska navijačka grupa "Fedajn" zaista doživela to o čemu je "Gazeta" pisala.

Nedavni veliki sukob navijača Napolija i Rome

Podsetimo, 8. januara je na autoputu je došlo do velike tuče navijača Napolija i Rome.

Te grupe tifoza su krenule na gostovanja (Napoli je gostovao Đenovi, a Roma Milanu), kada je došlo do nenadanog susreta.

Oko tri stotine huligana je tada otpočelo sukob, a prema nezvaničnim informacijama jedan od njih je u težem stanju nakon što je ranjen nožem.

Italijanski mediji javili su da je "Autostrada del Sole" bila blokirana između Monte San Savina i Areca, da je kolona automobila zbog sukoba huligana bila dugačka čak 13 kilometara, ali da se, posle intervencije policije sve primirilo i saobraćaj je ponovo uspostavljen".

Potom je italijansko Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo da se navijačima pomenuta dva kluba, Napolija i Rome, zabranjuje odlazak na gostovanja u naredna dva meseca.

Pristalice "vučice" su tada saznale da neće moći da bodre svoje ljubimce protiv Specije, zatim u Napulju 29. januara, protiv Lećea i Kremoneza, ali će moći na gradski derbi čiji je domaćin Lacio 19. marta. Napolitanci, čiji je klub prvi na tabeli Serije A, tada su dobili zabranu odlaska na gostovanja Salernitani, Speciji, Sasuolu i Empoliju.

Na internetu se, nekoliko časova posle incidenta na autoputu, pojavio snimak sukoba. On se nalazi i pred vama, ali zbog nasilja koje je zabeleženo, molimo maloletne osobe, kao i one kojima bi moglo da pozli od takvih scena, da snimak ne gledaju.

---


Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)