PARTIZAN OSTAJE BEZ LIDERA!? Finansijski gigant "zagrizao" za miljenika "grobara"

Novosti online

05. 02. 2023. u 14:01

KOŠARKAŠKI klub Partizan se vratio na staze stare slave i hara Evropom, ali u momentu kada je "grobarska" euforija na vrhuncu, dolazi vest da bi crno-beli mogli da ostanu bez jednog od lidera čete Željka Obradovića - Zeka Ledeja.

ПАРТИЗАН ОСТАЈЕ БЕЗ ЛИДЕРА!? Финансијски гигант загризао за миљеника гробара

FOTO: EPA

Za Amerikanca je zainteresovan slavni Makabi iz Tel Abiva, košarkaški finansijski gigant. Dobro je poznato da kada Izraelci zagrizu za nekog igrača licitiraju cifru za platu sve dok ne dobiju ono što žele.

Na sve to, možda i najkonstantnijem košarkašu crno-belih na leto ističe ugovor, pa će Amerikanac biti slobodan u izboru nove sredine.

Ako finansijski aspekt prevagne na stranu "ponosi Izraela", onda bi Partizanov glavni adut za nastavak saradnje sa Ledejom, mogla biti činjenica da je krilni centar postao miljenik Partizanove strastvene publike.

A, moguće da će na kraju poslednju reč u izboru nove sredine dati i način na koji će Partizan i Makabi finiširati svoje sezone u Evroligi. 

Podsetimo, obe ekipe nakon 23 kola najjačeg košarkaškog takmičenja starog kontinenta imaju odnos pobeda i poraza 12-11, i nalaze se na edobi pozicije 7. Ljuta bitka za TOP 8 tek predstoji, pa će "parni valjak" imati motiv više da nadmaši Izraelce.

Ledej je ove sezone za crno – bele odigrao sve evroligaške utakmice uz proseke od 11.7 poena i 5.7 skokova. Na 16 duela ABA lige proseci su manji.

ZEK LEDEJ - KARIJERA

Posle uvodne dve godine provedene na univerzitetu Južna Florida prelazi na Virdžinija Tek, gde je kao senior 2017. beležio 16,4 poena, 7,3 skoka i 1,2 asistencije po utakmici.

Sezonu 2017/18. proveo je u Hapoel Gilboa Galilu. Decembra 2017. postao je jedan od retkih igrača izraelskog prvenstva sa 20+ poena i skokova na jednoj utakmici. On je to učinio u pobedi nad Hapoelom iz Jerusalima (72:71). S dobrim igrama dobio je i poziv da učestvuje na Ol-star utakmici izraelskog šampionata i na takmičenju u zakucavanjima. Sezonu je završio kao dvostruki MVP meseca (u decembru i aprilu), bio je drugi strelac prvenstva sa 19,5 poena i prosečni indeks korisnosti 23, zbog čega je zaslužio mesto u idealnoj petorci takmičenja.

Tokom leta 2018. je igrao letnju ligu za Atlanta hokse, da bi 7. jula 2018. potpisao trogodišnji ugovor sa Olimpijakosom, kod trenera Dejvida Blata. Debitantsku sezonu u Evroligi završio je sa 9,7 poena i četiri skoka uz 17 minuta na parketu. Na leto 2019. Olimpijakos je rešio da s njim prekine saradnju.

Krajem jula 2019. je potpisao jednogodišnji ugovor sa Žalgirisom. Sa ekipom koju je vodio trener Šarunas Jasikevičijus, Ledej je u sezoni 2019/20. osvojio titulu prvaka Litvanije kao i trofej Kupa. Svoju drugu evroligašku sezonu je završio sa 43 odsto preciznosti za tri poena, uz prosek od 11,8 poena, 4,7 skokova i indeks 13,2.

U julu 2020. je potpisao ugovor sa Olimpijom iz Milana. Sa ekipom trenera Etore Mesine osvojio je Kup i Superkup Italije dok je klub u finalu italijanske Serije A poražen od Virtusa iz Bolonje. Ekipa iz Milana je u sezoni 2020/21. izborila plasman na fajnal for Evrolige, a Ledej je na ovom putu beležio prosečno 10 poena i bio je četvrti klupski strelac iza Pantera, Šildsa i Dilejnija.

U julu 2021. je potpisao dvogodišnji ugovor sa beogradskim Partizanom.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba