PARTIZAN PLEŠE I PO LEDU: Napredak "pokazao zube" crno-belima, pa se "okliznuo"

Novosti online

05. 02. 2023. u 16:33

FUDBALERI Partizana u okviru 20. kola Superlige Srbije gostovali su u Kruševcu, ekipi Napretka i stigle do važne pobede rezultatom 1:0. Crno-beli su majstorijom Fusenija Dijabatea uspeli da po jako teškim uslovima priđu Crvenoj zvezdi na osam bodova zaostatka.

ПАРТИЗАН ПЛЕШЕ И ПО ЛЕДУ: Напредак показао зубе црно-белима, па се оклизнуо

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Ono čega se trener Partizana Gordan Petrić najviše i pribojavao uoči gostovanja u Kruševcu i dočekalo je crno-bele pod Bagdalom. Zato je i najavio da danas ne očekuje lep fudbal, a tako je zaista i bilo. 

Crno-bele dočekali su katastrofalni uslovi. Teren je bio potpuno zaleđen, i sam pogled na travnatu površinu govorio je da će biti jako teško danas parnom valjku. U ovakvim uslovima, timu od koga se očekuje da dominira u posedu, bilo je neuporedivo teže da iskoristi nadmoć u tehničkom aspektu.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Na sve to temperatura je bila -1, a jak vetar uz sneg koji je počeo sredinom prvog poluvremena, dodatno su otežavali igru favoritu.

Uveritra utakmice donela je dve šanse iz kategorije stopostotnih. Šarić, najbolji strelac Kruševljana, je u 7. minutu raspalio iz voleja, a lopta na putu do gola pogađa jednog od odbrambenih igrača crno-belih i odlazi tik preko gola Popopović.

Samo dva minuta kasnije, velika šansa za parni valjak. Dijabate je zalomio, uputio savršen centaršut nisko, na loptu natrčava Jović, puca sa svega 4,5 metara, ali Petrić skida čist zicer momku iz crno-bele škole.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Bio je to ujedno i jedini šut Partizana u prvom poluvremenu, a od tog momenta, pa sve do kraja prvog poluvremena čarapani su bili dominantiji i bolje klizali po zaleđenom terenu. Ipak, Popović koncentrisan, u nekoliko navrata sigurno interveniše, a igrači na odmor i okrepljenje odlaze pri rezultatu 0:0.

Nastavak je doneo neku sasvim drugačiju priču. Petrićevi izabranici adaptirali su se na površinu i zaplesali u drugom poluvremenu.

Igrao se 62. minut kada je stigla i nagrada. Fuseni Dijabate je raspalio po lopti sa distance, ona je zakačila Kerkeza, i taman toliko promenila pravac da prevari Petrića, i od stativu završi u golu.

FOTO: M. Vukadinović

Hrabri domaćin je nastavio da atakuje ka golu rivala, propustio nekolik izglednih prilika, ali je ipak najveća u drugom delu došla na drugoj strani.

Bibras Natho je imao priliku da reši meč u 87 minutu, ali usledila je neverovatna reakcija štopera Napredka! Izraelac je  izašao oči u oči sa protivničkim čuvarom mreže i već savladao golmana Petrića, ali Kerkez praktično sa gol linije intevreniše i ostavlja Napredaka u životu.

Ipak, bilo je to sve od izglednih prilika u današnjem meču, a Partizan je trenutkom inspiracije Fusenija Dijabatea rešio meč u Kruševcu i prišao večitom rivalu na osam bodova zaostatka.

NAPREDAK - PARTIZAN 0:1

STADION: "Pod Bagdalom"

SUDIJA: Milan Mitić

STRELCI: Fuseni Dijabate 62'

SASTAVI:

PARTIZAN: Aleksandar Popović, Zlatan Šehović, Igor Vujačić, Svetozar Marković, Aleksandar Filipović, Bibras Natho, Ljubomir Fejsa, Patrik Andrade, Fuseini Dijabate, Nemanja Jović, Rikardo Gomes

NAPREDAK: Nikola Petrić, Nebojša Bastajić, Bojan Čečarić, Stefan Jovanović, Dejan Kerkez, Uroš Ljubomirac, Marko Putniković, Marko Šarić, Nikola Stanković, Nikola Vukajlović, Nemanja Đekanović

DRUGO POLUVREME

90 +5 - Milan Mitić pokazuje da će se igrati još 5 minuta nadoknade vremena.

87. minut - Neverovatna reakcija odbrane Napredka! Natho je već savladao golmana Petrića, ali Kerkez praktično sa gol linije intevreniše i spašava gol domaćina.

85. minut - Nakon prekida od blizu tri minuta, Filipoviću je nakon povred glave ukazana pomoć, a meč je nastavljen. Deluje da će fudbaler Partizana biti spreman za samu završnicu.

77. minut - Strelac jedinog gola napušta teren. Kvinsi Menig umesto Fusenija Dijabatea.

76. minut - Velika šansa za Napredak! Filipović je na drugoj stativi pokušao da proigra Stankovića, ali sjajno je tu nameru prozreo Popović i insinktivnom golmanskom reakcijom u poslednjem trenutku loptu skrenuo u korner. Samo jedan gol, ali sjajan meč u Kruševcu.

68. minut - Stanković je pokušao iz ogromne udaljenosti, ali Popović sigurno hvata u naručje njegov udarac sa distance. 

66. minut - Žuti karton za fudbalera Napretka, Stankovića. 

62. minut - Gol, gol, gol! Fuseni Dijabate je raspalio po lopti sa distance, ona je zakačila Kerkeza, i taman toliko promenila pravac da prevari Petrića, i od stativu završi u golu.

DIJABATE MOŽE I PO LEDU: Fudbaler Partizana postigao prelep gol u Kruševcu (VIDEO)

55. minut - Partizan umalo do gola! Patrik Andrade je raspalio sa 17,18 metara, ali je lopta prozuja pored gola koji čuva Petrić, ostaje 0:0.

53. minut - Nova šansa! Ponovo Ljubomirac, ponovo je pokušao iskosa povratnik u srpski fudbal sa Malte. Ovoga puta lopta je samo okrznula spoljni deo mreže Partizana.

52. minut - Partizan se muči i u nastavku. Crno-beli i uvertiri drugo poluvrema imaju velike poteškoće da iskontroliše posed, Fudbaleri Napretka i u drugom poluvremenu bbolje klizaju. 

46. minut - Drugo poluvreme je počelo! Napredak izvodi loptu sa centra. 

PRVO POLUVREME, NAPREDAK - PARTIZAN 0:0

45 +2 - Mitić sviraj kraj prvog poluvremena Pod Bagdalom!Potpuno neočekivna meč, odnos u udarcima 5:1 u korist Napretka, 9:1 u kornerima i potpuna kontrola poseda Kruševljana. Sledi uzbudljiv nastavak meča na zaleđenoj travnatoj površini stadiona u Kruševcu. 

45. minut - Glavni arbitar pokazuje da će se igrati još dva minuta u Kruševcu u prvom poluvremenu. Sve zbog prekida nakon što je fudbaler Napretka, Šarić krvario na sredini terena.

41. minut - Nova šansa za Napredak! Ljubomirac je raspalio iz odlične pozicije, ali njegov volej-udarac sa svega 6,7 metara završava u rukama Popovića.

38. minut - Meč je nastavljen. Pridigao se Šarić nakon pto mu je zaustavljeno krvarenje nosa. Napredak nastavlja sa pritiskom na zadnju liniju Partizana. 

36. minut - Prekid utakmice! Žuti karton dobija Patrik Andrade, koji je neoprezno ušao u duel i laktom povredio golgetera Napretka - Šarića . On sada leži na terenu i krvari dok mu se ukrazuje medicinska pomoć.  

32. minut - Preko 10 minuta bez ikakvih događanja ispred gola nekog od rivala. Rovovska borba na sredini terena, Kruševljani odlično pariraju velikom favoritu. Sada je počeo i sneg, koji pod naletima jakog snega pada bočno i onemogućava lep fudbal u Kruševcu.

22. minut - Napredak je u ovim trenucima tim koji za nijansu deluje bolje na terenu. Poslednjih nekoliko minuta protiču u velikom pritisku popularnih čarapana na odbranu Beograđana. Nekoliko opasnih situacija pred golom Popovića i nakon niza udaraca iz ugla, ali Vujačić i Marković dominiraju u vazduhu.

17. minut - Opao je sada ritam utakmice u potpunosti nakon dve velike šanse u uvertiri. Napredak je iznenađujuće povukao zadnju liniju, vrši pritisak na organzaciju napada rivala, a crno-beli se za sada slabo snalaze u kontroli lopte.

9. minut - Au, kakav početak utakmice! Partizan sada propušta šansu iz kategorije stopostotnih. Dijabate je zalomio, uputio savršen centaršut nisko, na loptu natrčava Jović, puca sa svega 4,5 metara, ali Petrić skida čist zicer momku iz crno-bele škole.

7. minut - Velika šansa! Šarić, najbolji strelac Kruševljana, je raspalio iz voleja, a lopta pogađa na putu do gola jednog od odbrambenih igrača crno-belih i odlazi tik preko gola Popopović. Udarac iz ugla za domaćina, ali bez opasnosti po mrežu crno-belih.

5. minut - Nešto Mirniji nastavak sezone nakon zimske pauze za Partizan i Napredak. Uvodnih pet minuta protiče u početnom ispitivanju snaga i adaptaciji na zaleđenu podlogu. 

1. minut - MEČ JE POČEO!

NEZVANIČNO: Meč je kasnio 5 minuta jer se do poslednjeg trenutka pregovaralo da li će glavni arbitar uopšte i označiti početak utakmice. 

14:25 - Ovoga se trener Partizana Gordan Petrić najviše i pribojavao. Zato je i najavio da danas ne očekuje lep fudbal. Crno-bele u Kruševcu dočekali su katastrofalni uslovi. Teren je potpuno zaleđen, biće jako teško danas parnom valjku "Pod Bagdalom". U ovakvim uslovima, timu od koga se očekuje da dominira u posedu, biće neuporedivo teže da iskoristi nadmoć u tehničkom aspektu. Na sve to temperatura je -1, a jak vetar dodatno će otežavati igru favoritu. 

 

UOČI MEČA

Zimska pauza za izabranike Gordana Petrića je gotova. "Crno-beli" na pripremama u Turskoj su odigrali šest kontrolnih mečeva u kojima su ostvarili jedan trijumf, tri remija i dva poraza. Poslednji u generalnoj probi pred nastavak šampionatu protiv moskvskog CSKA 2:1.

Trener "parnog valjka" za premijeru u Kruševcu neće moći da računa na kapitena, Slobodana Uroševića koji ima parne kartone i Traorea koji nije zalečio povredu zgloba. Partizan je trenutno drugoplasirani tim na tabeli sa 43 osvojena boda, 11 manje od Crvene Zvezde, ali treba napomenuti da je aktuelni šampion juče kiksirao na svom terenu protiv Vojvodine gde je odigrao 1:1. Domaćin je u jesenjem delu sezone ostvario 13 pobeda, četiri remija i dva poraza uz ostvarenu gol-razliku 46:15.

Kruševljani nakon odrađenih priprema su puni samopouzdanja pred premijerni meč "pod Bagdalom". "Čarapani" su u Turskoj odigrali četiri kontrolna meča, u kojima su zabeležili tri pobede i jedan remi bez golova protiv Kazahstanskog Aktobea. Ekipa Napretka se tokom pauze prilično pojačala, iz Crvene zvezde su stigli Nikola Knežević i njegov imenjak Stanković, zatim estonski reprezentativac Mark Oliver Rosnup, a posle pet i po godina sa Malte se vratio Uroš Ljubomirac.

Četa Dušana Đorđevića je jesenji deo sezone završila na 11. poziciji Super lige Srbije uz 19 sakupljenih bodova i ostvarenom gol-razlikom 16:21. Kruševljani nakon 19 odigranih kola imaju pet trijumfa, četiri remija i čak deset poraza. "Čarapanima" će svakako prednost biti domaći teren koji će nadamo se biti ispunjen do poslednjeg mesta.

Beograđani nisu izgubili od Kruševljana na minulih šest međusobnih duela. Poslednji put dva kluba su se sastala 20. oktobra prošle godine u Humskoj. "Parni valjak" je slavio minimalnim rezultatom, a jedini gol na meču postigao je crnogorski internacionalac Igor Vujačić u 31. minutu susreta.

Izabranicima trenera Petrića neće biti nimalo lako u današnjem okršaju "pod Bagdalom". Napredak pred svojim navijačima u Kruševcu igra disciplinovano, a i pitanje u kakvom stanju će biti teren posle snežnih padavina. "Crno-beli" svakako žele da iskoriste kiks večitog rivala i smanje zaostak u nastavku prvenstvene trke.

REČ TRENERA

"LEPOTE U IGRI NEĆE BITI": Gordan Petrić svestan zadatka koji Partizan ima protiv Napretka

- Posle sedam nedelja priprema došao je da počnemo drugi deo prvenstva. Ono što mogu da kažem je da su igrači sigurno spremniji nego što su bili u finišu jeseni. Za početak imamo zahtevnu utakmicu, Napredak ima sve preduslove da pruži dobru igru: ekipu koja je ostala na okupu i koja se pojačala, dobrog trenera, znaju da igraju ove utakmice i da se ponašaju u skladu sa situacijom u kojoj se nalaze, u donjem delu tabele - izjavio je Petrić na konferenciji za medije, i dodao da ne očekuje fudbal "za oko" u Kruševcu.

FOTO: M. Vukadinović

- Sigurno je da će biti težak teren za igru, što će više odgovarati njima. Na nama je da odigramo takmičarsku utakmicu, jer da se ne nadamo, lepote u igri neće biti. Na igračima Partizana je da se prilagode uslovima, jer oni ne mogu da budu opravdanje. Nego da igramo takmičarski od prvog do poslednjeg minuta, spremni smo za to - zaključio je trener "crno-belih".

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja