"VALJAK" PALI I ZIMI: Fudbaleri Partizana u nedelju od 14.30 protiv Napretka u Kruševcu

Nedeljko Iljukić

04. 02. 2023. u 15:35

PREDUGA zimska pauza je gotova. Fudbaleri Partizana sutra će od 14.30 da nastave poteru za večitim rivalom utakmicom protiv Napretka u Kruševcu. Trener Gordan Petrić je zadovoljan onim šta je ekipa pokazala na pripremama u Turskoj, ali one su odrađene u skoro pa prolećnim uslovima. Sutrašnji duel protiv ekipe koju predvodi Dušan Đorđević biće odigran na ivici fudbalskog ambijenta. Prvo, teren na koji će da istrče oba tima je u prilično lošem stanju, a veliko je pitanje koliko će navijača da bude na tribinama, jer će u vreme meča temperatura biti oko nule.

ВАЉАК ПАЛИ И ЗИМИ: Фудбалери Партизана у недељу од 14.30 против Напретка у Крушевцу

FOTO: FK Partizan

- Posle sedam nedelja priprema, konačno smo dočekali da počnemo drugi deo prvenstva. Ono što mogu da kažem je da su igrači sigurno spremniji nego što su bili u finišu jeseni. Za početak imamo zahtevnu utakmicu, Napredak ima sve preduslove da pruži dobru igru. Idemo na noge ekipi koja je ostala na okupu i koja se pojačala, dobrog trenera, znaju da igraju ove utakmice i da se ponašaju u skladu sa situacijom u kojoj se nalaze, u donjem delu tabele - najavljuje teško gostovanje Gordan Petrić.

Njega, sve njegove igrače, ali i navijače crno-belih mnogo više brine vremenska prognoza na startu fenruara i to na prvom ispitu.

- Znam da nas čeka težak teren za igru, što će više odgovarati domaćinu. Na nama je da odigramo takmičarsku utakmicu. Da se niko ne nada, neće u Kruševcu biti lepote u igri. Na igračima Partizana je da se prilagode uslovima, jer oni ne mogu da budu opravdanje. Naše je da igramo takmičarski od prvog do poslednjeg minuta, spremni smo za to - dodaje Petrić.

Trener Partizana, za razliku od jesenjeg dela sezone, može da računa u narednom periodu na nekoliko opcija u svim linijama tima.

- Rekao sam i igračima da tim koji izađe na meč sa Napretkom nije prvi i naš prvi sastav. Sledeće nedelje sigurno neće igrati isti. Imamo širi kadar, jer su tu Pantić, Pavlović, Fejsa koji su spremniji nego što su bili. Jović je bolje trenirao nego u prethodna tri meseca. Imaće prostor da pokaže šta zna - optimista je Petrić, koji je u svom stilu odgovorio, da li Partizan može da se vrati u šampionsku trku. - Sve je moguće. Ima dosta utakmica da se igra, pogotovo u poslednjem delu, u plej-ofu, kada će biti dosta jakih mečeva. Biće zanimljivo.

UROŠEVIć PAUZIRA

U STASTAVU Partizana danas neće biti kapiten Slobodan Urošević koji pauzira zbog žutih kartona, a zbog iste suspenzije neće ga biti ni na prvom duelu protiv Šerifa u Ligi konferencija. Umesto njega će u strtnoj postavi u Kruševcu biti Zlatan Šehović, dok Petrić planira da odmori Traorea zbog povrede zgloba.

ĐORĐEVIĆ: PARTIZANU SE NE PRETI

TRENER Napretka Dušan Đoršević je bio vrlo iskren pred duel sa gostima iz Beograda.

- Partizanu se ne preti, ali moram da izrazim nadu da mi možemo da pružimo žestok otpor rivalu. Šta će to rezultatski doneti, videćemo. Partizan, sigurno, zbog utakmica iz prošlih sezona, sa velikom oprezom dolazi u Kruševac, ali i sa velikim motivom - kaže Đorđević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina