PELE SE VRATIO KUĆI! Kovčeg sa telom kralja fudbala na stadionu Santosa (FOTO)

Novosti online

02. 01. 2023. u 13:47 >> 14:36

PELE je stigao kući! Kovčeg sa telom legendarnog brazilskog fudbalera prebačen je iz bolnice Albert Ajnštajn, u kojoj je prminuo, na stadion njegovog bivšeg kluba Santosa.

ПЕЛЕ СЕ ВРАТИО КУЋИ! Ковчег са телом краља фудбала на стадиону Сантоса (ФОТО)

FOTO: EPA

Bdenje će biti održano na stadionu Santosa Urbano Kaldeira, a njegov kovčeg će biti postavljen na centar terena kako bi svi koji žele mogli da mu da odaju počast i oproste se od jednog od najboljih fudbalera u istoriji.

Pele je preminuo je 29. decembra u 83. godini u Sao Paolu posle duge borbe sa rakom.

Sahrana je u utorak, na najvišem groblju na svetu, "Memorial Nekropol Ekumenika" jer je to bila poslednja želja kralja fudbala. Pele je izrazio želju da bude sahranjen na devetom spratu ovog groblja jer se odatle vidi stadion Santosa, a devet je bio i broj koji je na leđima nosio njegov otac Dondinjo.

Navijači već od nedelje čekaju da se poslednji put oproste od idola, neki su u redu 14 sati. 

Podsećanja radi, Pele se borio sa rakom debelog creva od septembra 2021. godine, a ponovo je bio primljen 29. novembra. Poslednjih nedelja bolest se proširila na bubrege, Pele je osetio i srčane probleme, nije imao više snage da se bori. 

Pele je u karijeri igrao za samo dva kluba i to za svoj Santos u Brazilu i kasnije kada je imao finansijskih problema Njujork Kosmos. Sa nacionalnim timom osvojio je tri Mundijala - 1958. godine, potom sledeći 1962. i na kraju 1970. godine. 

BONUS SADRŽAJ - Brazil tuguje za Peleom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri