VELIKA BURA U SVETSKOM FUDBALU ZBOG RUSA: Stigle teške optužbe iz Ukrajine! FIFA i UEFA "šuruju" sa njihovim ratnim neprijateljima?

Novosti online

25. 12. 2022. u 15:39

NOVA bura udara FIFA UEFA i to nakon javnih kritika koje je uputio bivši ukrajinski selektor.

ВЕЛИКА БУРА У СВЕТСКОМ ФУДБАЛУ ЗБОГ РУСА: Стигле тешке оптужбе из Украјине! ФИФА и УЕФА шурују са њиховим ратним непријатељима?

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Već nekoliko meseci Rusija sprovodi vojnu akciju u Ukrajini. Zbog toga su odnosi između UEFA, FIFA i Ruske Federacije (RFU) postali vrlo hladni.

Reprezentacija Rusije suspendovana je iz baraža za Svetsko prvenstvo u Kataru  i nadolazeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Ipak, prema pisanju medija, saradnja fudbalskih organizacija sa Rusijom je u punom jeku. Nedavno je RFU izvestio da će se UEFA međunarodni razvojni turnir za mlade reprezentacije održati u Volgogradu u maju 2023. godine, a ta informacija je razbesnela Jožefa Saba. 

U pitanju je bivši ukrajinski fudbaler koji je igrao za klubove kao što su Dinamo Kijev i Dinamo Moskva. Igrao je i za reprezentaciju SSSR-a.

Nakon što je okačio kopačke o klin, seo je na trenersku klupu. Vodio je izmeđum ostalih Dinamo Kijev i reprezentaciju Ukrajine.

Mogućnost organizacije turnira u Rusiji šokirala je Saba. Prema njegovom mišljenju, ovakva odluka fudbalskih organizacija samo dokazuje njihovu korumpiranost.

- Ne sviđa mi se stav UEFA i FIFA. Na čelu tih organizacija su ljudi koji su se prodali Rusiji. UEFA ne gleda druge i sve radi na svoj način. Mislim da ne bi mogla učiniti toliko stvari bez finansijske podrške Rusa - rekao je Sabo, a prenosi ruska stranica "Čempionat.kom".

Bivši selektor ukrajinske reprezentacije naglasio je kako su najbolji primer korupcije UEFA i FIFA izbori domaćina poslednja dva izdanja Mundijala.

Svetsko fudbalsko prvenstvo 2018. organizovala je Rusija, što je izazvalo mnogo kontroverzi. Još je senzacionalniji bio izbor Katara za domaćina turnira 2022. godine.

- Đani Infantino i Aleksander Čeferin žive od novca iz Rusije i drugih zemalja. Ne sumnjam da su Setsko prvenstvo prodali Rusiji i Kataru. Uostalom, gde je Katar na karti i zašto su odjednom odlučili da naprave Svetsko prvenstvo u decembru? - pita se Ukrajinac. 

- Namerava li UEFA postupno ublažiti sankcije protiv ruskog fudbala? Proći će neko vreme i obe fudbalske organizacije, FIFA i UEFA, dopustiće ruskim klubovima i reprezentacijama da igraju na turnirima. Siguran sam u to - zaključio je.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili