UKRAJINCI TUŽILI FIFA: "Oštetili ste nas, doneli ste ilegalnu odluku"

Novosti online

21. 12. 2022. u 17:05

FUDBALSKI klub Šahtjor odlučio je da tuži FIFA zbog "nanošenja velike štete".

УКРАЈИНЦИ ТУЖИЛИ ФИФА: Оштетили сте нас, донели сте илегалну одлуку

FOTO: Tanjug/AP

Ukrajinski velikan tužio je FIFA pred sudom za Sportsku arbitražu u Lozani. Prvo saslušanje povodom ovog slučaja očekuje se u četvrtak 23. decembra.

Razlog zbog kojeg je klub iz Donjecka odlučio da "savije tabak" jeste činjenica da je FIFA suspendovala ugovore njihovih fudbalera zbog rata u Ukrajini.

Zbog toga su mnogi strani igrači iskoristili opciju da raskinu ugovor, lišivši Šahtjor prihoda od obeštećenja. Ukrajinci smatraju da im je na taj način naneta velika šteta, od čak od 50 miliona evra.

Sud za Sportsku arbitražu navodi navedeno je da "Šahtjor smatra da je odluka FIFA o suspendovanju igrača potpuno ilegalna i da nije bilo zakona u okviru FIFA na osnovu kojih je doneta ova odluka"

FOTO: Tanjug/AP

Tekst potpisa

- Želimo pravdu i poštenje. FIFA štiti igrače, a treba da štiti klubove, rekao je Sergej Palin, generalni direktor Šahtjora, prenosi Njujork Tajms.

Dodaju da FIFA ne sme da se meša u ovakve stvari, a optužuju ih i da su prekršili zakon Evropske unije, dodajući da je na ovaj način krovna organizacija svetskog fudbala oštetila ukrajinske klubove.

Smatraju da je FIFA imala odgovornost da podrži ukrajinski fudbal tokom rata, a oni su se odlučili da ih kazne.

Podsećanja radi, veliki broj stranaca napustio je Šahtjor, tako je bez obeštećenja Manor Solomon završio je u Fulamu. Pedrinjo u Atletiko Mineiru, Markon u Moncu...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)