PIKSI OVO JEDVA ČEKA: Srbija kreće po Evropsko prvenstvo u fudbalu - evo šta treba da znate o njemu

Novosti online

02. 12. 2022. u 23:26

DRAGAN Stojković Piksi, selektor naše reprezentacije, na sebi svojstven način prokomentarisao je činjenicu da je Srbija ispala sa Svetskog prvenstva čiji je domaćin 2022. Katar.

ПИКСИ ОВО ЈЕДВА ЧЕКА: Србија креће по Европско првенство у фудбалу - ево шта треба да знате о њему

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Srbija je ispala sa Svetskog prvenstva, Švajcarska ju je pobedila posle preokreta, nakon čega se Piksi na vrlo zanimljivoj konferenciji za štampu osvrnuo i na pitanje da li odlazi sa kormila "orlova".

Uz osmeh je rekao da se okreće novim izazovima sa reprezentacijom Srbije, jer želi da ekipu odvede na Evropsko prvenstvo na kome naš državni tim nije bio čak 24 godine.

Srbija i Evropsko prvenstvo u fudbalu - šta nas čeka?

Žrebom su određene grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se održava 2024. godine u Nemačkoj, a o "orlovi" su za rivale dobili Mađarsku, Crnu Goru, Bugarsku i Litvaniju.

Raspored utakmica Srbe u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u fudbalu

Srbija takmičenje počinje utakmicom protiv Litvanije kod kuće 24. marta, pa gostovanjem Crnoj Gori, tri dana kasnije. U drugom terminu, junskom, Piksijevi izabranici gostuju Bugarskoj 20. dana juna, a zatim 7. septembra dočekuju Mađarsku, pa tri dana kasnije igrajuu Litvaniji. U oktobru "orlovi" najpre 14. gostuju Mađarima, pa 17. dočekuju Crnu Goru, a u poslednjem kolu, 19. novembra, na svom terenu igraju protiv Bugara.

Ko ide na Evropsko prvenstvo u fudbalu?

Na Evropsko prvenstvo idu dve najbolje ekipe iz grupe, a na Euro 2024 može se i preko Lige nacija.

Legendarna Piksijeva rekacija na žreb

Kada je selektor Srbije upitan šta misli o pomenutom žrebu, pred kamerom je poručio ovo:

- Da hoćemo da idemo na Evropsko prvenstvo, hoćemo. Je l' možemo? Možemo. Da li ćemo otići? Otići ćemo. I to je to, nema tu velike filozofije! - kratko i jasno je sumirao Piksi svoj stav o predstojećim kvalifikacijama.


Čim je Fudbalski savez Srbije obelodanio ovaj snimak, brojni navijači "orlova" su oduševljeno komentarisali.


Bilo je tu i uzika "kralj!", i niških pozdrava "Piksi, icepi gi svi!", bilo je i rečenica "Ovo nam je godinama falilo!", ali i duhovitog komentara jedne devojke:

- Tačno ću zavoleti fudbal pored ovog čoveka i njegovog pogleda na bilo šta.

Naravno, sada je teško imati takve emocije, odmah posle ispadanja "orlova" sa Svetskog prvenstva, ali... Isti je ovo tim koji je cela nacija volela, a nema sumnje da će ga stečeno iskustvo iz Katara, kao i dodatna rešenost, još bolje nositi u sledećem takmičarskom ciklusu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)