DRAGAN STOJKOVIĆ OTKRIO OSTAJE LI SELEKTOR: Srbija ispala sa Svetskog prvenstva, Piksi se obratio javnosti

Novosti online

02. 12. 2022. u 23:02 >> 23:02

FUDBALSKA reprezentacija Srbije je u petak okončala svoje nastupe u grupnoj fazi Svetskog prvenstva, a selektor Dragan Stojković Piksi se posle eliminacije sa Mundijala obraća javnosti.

ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ОТКРИО ОСТАЈЕ ЛИ СЕЛЕКТОР: Србија испала са Светског првенства, Пикси се обратио јавности

Foto: Printskrin/Twitter/@FSSrbije

Podsetimo, Srbija je ispala sa Svetskog prvenstva, Švajcarska ju je pobedila posle preokreta, nakon čega se Piksi obratio na konferenciji za medije.

Najpre je, posle uvodnih rečenica, obelodanio da ostaje na kormilu "orlova".

- Prvo želim da čestitam Švajcarskoj na zasluženoj pobedi. Sigurno da rezultatom nismo zadovoljni, što je i normalno. Ali, s ozbirom na sve probleme koje smo imali, od dolaska na Svetsko prvenstvo, imajući u vidu fizičku situaciju, a da budem precizan, povrede ključnih igrača. Učinili smo sve da ih vratimo da budu u servisi ekipe, ali, očigledno, to je bilo previše za nas. Momci su se borili koliko su mogli, dali su sve od sebe, ali to za ovaj nivo takmičenja apsolutno nije dovoljno. Ali, rekao sam zašto je to tako, od njih ne mogu da očekujem više nego što su pokazali. Što se tiče mog nastavka rada... Pa, naravno, mi u martu počinjemo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i imamo želju da se tamo vratimo posle 24 godine - započeo je Piksi obraćanje javnosti.

 

Šta je rekao u svlačionici igračima?

- Igračima sam pružio ruku, rekao da moramo da budemo veliki i kada nam ide, i kada nam ne ide. Potpuno mirna atmosfera. Momci, u ovom stanju, u kakvom su, zaista su pružili maksimum. Nekim igračima moram da skinem kapu. Mnogi drugi ne bi ni pomislili da igraju, a oni su istrčali i dali maksimum. Sigurno da smo imali probleme u toj defanzivnoj igri, ali to je već za malo dublju analizu. Ovo je Svetsko prvenstvo i morate da imate sve igrače potpuno zdrave, sve u top formi i u onom zdravstvenom stanju u kom su bili u kvalifikacijama za ovaj Mundijal. Mi, međutim, nismo imali sreće s tim stvarima i ja sam bio vrlo zabrinut i neraspoložen kada smo krenuli na put za Bahrein, jer sam imao tačnu sliku igrača i znao da će biti jako teško napraviti bolji rezultat.

Da li ga je provocirao neki igrač Švajcarske?

- Mene nije niko provocirao, igrače (Srbije) verovatno jeste, ali ne mogu da vam dam tačan razlog, jer ne znam. Nekada tenzija sama dođe, neki lošiji ljudi misle da i na terenu i van terena mogu da naprave problem, ali ništa posebno za ovakvu vrstu utakmice.

Da li je pratio meč Kamerun - Brazil i kako bi se osećao da je ostvario nedovoljnu pobedu?

Ne daj Bože da smo dobili, a ispali. To bi bilo još bolnije! (smeh). Bio sam iznenađen kada sam video da je Kamerun pobedio. A eto, ispala i velika Nemačka, Belgija, Danska, Urugvaj... Vidite da je ovo Svetsko prvenstvo vrlo nepredvidivo. Ali, ja sam vrlo realan čovek. Tako sagledavam i stvari. Ne možete igrati Svetsko prvenstvo a da niste spremni 100% i da nemate sve igrače, pogotovo da nisu zdravi za izazove koje nisu ovakvo takmičenje. To je veliki problem za naš tim. Mi nemamo 50-60 kvalitetnih igrača. Mi imamo određeni fond, igrači koji su odigrali kvalifikacije to su uradili perfektno, a stanje u kome smo došli u Katar... Želje su jedno, mogućnosti drugo. Razočaran jesam, ali niti mogu da tražim više od igrača, niti su oni to bili u mogućnosti - rekao je na kraju Stojković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (27)