MALI BEKAM, NOVI ZVEZDIN BISER: Jovan Mijatović, novi napadač crveno-belih, pokazao zavidan talenat

Đ. S.

31. 10. 2022. u 20:13

KADA je pre dvadesetak dana Jovan Mijatović (17) prekomandovan u prvi tim Crvene zvezde iz Grafičara, ukazana mu je velika čast time što je zadužio dres sa brojem devet.

МАЛИ БЕКАМ, НОВИ ЗВЕЗДИН БИСЕР: Јован Мијатовић, нови нападач црвено-белих, показао завидан таленат

FOTO: FK crvena zvezda

Na zasada malom uzorku, mladi napadač šampiona, rođen 2005, pokazao je da i te kako namerava da opravda poverenje. Zaigrao je za Zvezdu protiv Ferencvaroša u LE i tako postao peti najmlađi debitant u evropskim takmičenjima najtrofejnijeg srpskog kluba.

Tada je umalo stigao i do pogotka, njegov šut sa "kapice", prohujao je blizu stative. Odigrao je zatim i osam minuta protiv Trabzona, da bi potom u nedelju protiv Kolubare izašao sa prvotimcima srpskog prvaka od prvog minuta na teren i pokazao delić talenta koji poseduje na superligaškom debiju. Upisao je asistenciju, mogao do još jedne da je Mirko Ivanić bio precizniji.

Pokazao je izuzetan osećaj za prostor ali i dao na znanje da ga strah i pritisak zasada ne sputavaju.

- Mijatović je talentovan igrač i vidno je da kada igra prosto i jednostavno onda to ide kako treba, a kada misli da može da igra na nivou onoga što je radio u omladinskoj školi, onda je to malo teže. Međutim, sve ovo je škola za njega - rekao je Miloš Milojević, trener Zvezde.

- Imamo kvalitet, ne volim da izdvajam pojedince, ekipa dobro radi. Momci su pokazali da su spremni da puste mladog igrača i da žele da mu pomognu. Jovan je kvalitetan, ali volim da kažem da mladi igrač mora da "kopa" da bi bio pravi fudbaler. Tu smo da ga podržimo, ali mora i sam da se održi.

Još od mlađih kategorija, dobio je nadimak Bekam zbog razornog šuta kojim raspolaže, a ni proigravanje mu nije strano. Sezonu je počeo u Grafičaru, gde je tokom prvih osam kola PLS postigao pet golova a onda je stigla prekomanda u prvi tim Zvezde. Igrao je i omladinsku LŠ, gde se upisao u strelce protiv AZ Alkmara. 

BONUS - najaktuelniji video snimci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni