VAR SE POKVARIO! SUDIJSKI EKSPERT: Partizan žestoko oštećen protiv Javora

Novosti online

24. 10. 2022. u 14:20

Nekadašnji fudbalski arbitar Rade Đurović prokomentarisao je sporne situacije u remiju Partizana i Javora (3:3)

ВАР СЕ ПОКВАРИО! СУДИЈСКИ ЕКСПЕРТ: Партизан жестоко оштећен против Јавора

Screenshot / TV Arena sport

- Čudi me zašto snimak nije ponovljen u 90. minutu. Videlo se po sudiji da čeka reakciju VAR-a, to su složene situacije koje glavni sudija ne može dobro da vidi, prekid, slobodan udarac, ima deset parova igrača, ne može sve igrače da pokrije... Ako je VAR negde trebalo da reaguje onda je tu. Stekao sam utisak da je sudija čekao reakciju VAR-a, a da je nije dobio. Ako je to tačno, postavlja se pitanje šta će nam VAR. Moguće je i da je dobio signal da nije bio penal, ali ne mogu da verujem da neko ne sme da prijavi kod onog čupanja, da ne kaže "ovde ima nekog čupanja, ne vidi se ko je prvi počeo, ne znamo ko je počeo"...  Na snimku je zavšni detalj kako igrač Ivanjice ruši igrača Partizana rukama. Po onome što vidim na snimku ima prekršaja za kazneni udraca, a VAR je morao da interveniše - rekao je Đurović za "Informer".

Nastavio je u istom ritmu.

- Ne znamo kakva je bila komunikacija sa VAR sobom i sudija na terenu. Ta filozofija da nije nadležnost VAR-a, ne pije vodu. Nadležnost je makar da pomogne da se donese ispravna odluka, konačnu odluku donosi sudija na terenu. A to šta je njegova nadležnost na terenu je bacanje prašine u oči, bežanje od odgovornosti. 

Partizan je reagovao i zbog dosuđenog penala posle starta veziste Kristijana Belića na defanzivca gostiju Kristijana Tojičića. 

- Ne, nije bio kazneni udarac, vidi se da igrač Partizana izbija čistu loptu u korner. Ali ovo je idealna prilika za VAR, koji je morao da reaguje. Sudija i VAR soba ili nisu hteli da sarađuju ili je loša komunikacija bila.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

„BELI“ NA PLUS 12: Fudbaleri kraljevačke Sloge u seriji dva uzastopna gostovanja