ISTEKAO ROK, NEMA PROTIVKANDIDATA: Nenad Bjeković predsednik FSS

Novosti online

17. 10. 2022. u 09:27

Nenad Bjeković biće novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije. Izbor aktuelnog zamenika predsednika na predsedničku funkciju trebalo bi da bude protokolaran na Skupštini zakazanoj za 31. oktobar s obzirom na to da nema protivkandidata!

ИСТЕКАО РОК, НЕМА ПРОТИВКАНДИДАТА: Ненад Бјековић председник ФСС

Foto: N.Paraušić

Juče je zvanično istekao rok za kandidaturu predsedničkih kandidata, a samo jedan čovek – Nenad Bjeković kandidovan je za funkciju koju je pre njega obavljao Slaviša Kokeza. Bjekovića su kandidovali FS Beograda, FS Regiona Istočna Srbije i FS Kosovo i Metohija, a ima podršku Trenerske i Sudijske organizacije FSS.

Iako su pre desetak dana gotovo svi postojeći mediji u Srbiji objavili informaciju da je Gradski savez Kragujevca kandidovao Nebojšu Lekovića za predsednika, ta informacija nije bila tačna. Leković je tražio podršku od Kragujevčana, ali je nije dobio ni od Radničkog, ni od tamošnjeg saveza, kao ni od Regiona Zapadna Srbija.

Zanimljivo je da je, kao i Nebojša Leković, i Nemanja Vidić želeo da se uključi u izbornu trku, ali nije uspeo da sakupi pet glasova neophodnih za kandidaturu. Neverovatno je da ga ni Crvena zvezda nije predložila, a još je neverovatnije da najveći srpski klub nije ni pokušao da pronađe svog kandidata za predsednika. Štaviše, iz Zvezde su u petak najavili da neće ni učestvovati u izborima.

Od učešća u izborima odustao je i Rasim Ljajić – izvesno vreme u delu javnosti favorit za predsedničku fotelju.

Izborni proces uobičajeno traje tri meseca, ovog puta trajao je 4,5 zbog poštovanja svih procedura na kojima je dodatno insistirala UEFA.

U tački 48 Statuta FSS, koji su odobrili UEFA i FIFA, piše da se kandidature moraju dostaviti generalnom sekretaru FSS najkasnije 15 dana pre Izborne skupštine, kada ističe rok za prijavu kandidata, kao i za njihovo dostavljanje svih neophodnih dokaza za nesmetan izbor.

Upravo zbog ove tačke Statuta nije moguće naknadno pojavljivanje kandidata, ili da na samoj Izbornoj skupštini neko predloži novog kandidata, kao što je nekada moglo.

(Sportski žurnal)

BONUS VIDEO:  POBEDNIČKA PARADA "KRALjEVA": Fudbaleri Reala na ulicama Madrida proslavili 14. titulu prvaka Evrope

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!