NESTVARAN FUDBAL U HUMSKOJ: Partizan očitao lekciju Kelnu, Nemci će ovaj meč dugo pamtiti

Александар Илић
Aleksandar Ilić

13. 10. 2022. u 20:47 >> 20:48

Partizan je u 4. kolu Lige konferencije dočekao Keln i priredio još jednu nezaboravnu fudbalsku predstavu. Slavili su izabranici Gordana Petrića 2:0 i tako još jednom pobedili tim iz Bundeslige u Ligi konferencija, te sada zauzimaju prvo mesto u grupi. Strelci za crno-bele bili su Fuseni Dijabate i Rikardo Gomeš.

НЕСТВАРАН ФУДБАЛ У ХУМСКОЈ: Партизан очитао лекцију Келну, Немци ће овај меч дуго памтити

Foto: FK Partizan / Sandić foto

Na stadionu u Humskoj 15.300 navijača imalo je priliku da gleda neverovatan fudbalski meč koji su odigrali prošlonedeljni rivali, a ni večeras nemački tim nije uspeo da savlada Partizan, koji je tokom meča bio bolji rival.

Dva prekida, prečka i prelepi golovi crno-belih detalji su o kojima će se pričati, a još jednom je Bundesligaš bez postignutog gola napustio teren protiv Partizana.   

Od starta je domaćin kontrolisao igru. Prvo je Kvinsi Menig u 6. minutu imao neverovatnu priliku da donese domaćinu vođstvo. Fuseni Dijabate ga je odlično proigrao, a Holanđanin je šutirao u golmana gostiju.

Ponovo je Partizan poveo protiv Kelna, ovoga puta u 16. minutu. Dijabate je iskoristio veliku grešku štopera Tima Hubersa koji je kao na tacni Dijabateu poklonio loptu nakon što je očajno procenio let fudbala. Fudbaler Partizana je brzim trkom po desnoj strani doneo prednost crno-belima.

Nakon postignutog gola usledio je kraći prekid na meču, zbog bakljade navijača. Nisu urodili plodom apeli spikera i fudbalera crno-belih, te je sudija Riu Rajnšrajber povukao igrače sa terena, a nakon petominutnog prekida vratili su se na teren.

Do kraja poluvremena imao je Kvinsi Menig neverovatnu priliku da uveća vođstvo Partizana. Proigrao ga je Dijabate, a Holanđanin je pogodio prečku!

Već u 52. minutu Partizan je uspeo da uveća prednost. Šutirao je Aleksandar Filipović na odbitak je natrčao Slobodan Urošević, koji je poslao loptu do Rikarda Gomeša, a on sa velikom lakoćom trese mrežu za 2:0. Do kraja meča crno-beli nisu srljali napred, dok je Keln odlučio da se preda bez ispaljenog metka.

PARTIZAN - KELN 2:0 (1:0)

(16' Dijabate, Gomeš 52')

KRAJ MEČA

90+5 - Čarke Uroševića i Kširija, obojica su dobili žuti karton i situacija se brzo smirila.

90+2' Pripretio je Tiges, a ispred njega je odlično reagovao Igor Vujačić, koji je večeras igrao bez greške.

90' Svetozar Marković je odlično reagovao ispred Hektora. Pet minuta nadoknade u meču.

85' Nekome od navijača na istočnoj tribini je pozlilo, a hitna pomoć je blagovremeno reagovala.

FOTO: D. ST

84' Hektor je poslao snažnu loptu kroz šesnaesterac Partizana, niko od njegovih saigrača nije bio blizu lopte, samo korner na kraju. Pritiskaju sada u završnici nemački igrači.

78' Nakon drugog gola Partizana, Keln se povukao, čini se da gosti ne pokušavaju uopšte da ugroze gol Aleksandra Popovića.

76' Andrija Pavlović ušao je na teren umesto Rikarda Gomeša, strelca drugog gola.

71' Pokušali su dobro da kombinuju Dijabate i Gomeš, napadač crno-belih zaustavljen je pred šesnaestercem gostiju.

70' Patrik Andrade ušao je na teren umesto Kvinsija Meniga.

60 ' Ljubomir Fejsa je na terenu zamenio Kristijana Belića.

Foto: FK Partizan / Sandić foto

52' Urošević je nakon odbitka dodao do Gomeša koji je uvećao prednost domaćih.

PROČITAJTE JOŠ: GOL ZA TRANS U HUMSKOJ: Rikardo Gomeš ovim potezom oduševio ceo stadion na meču Partizan - Keln (VIDEO)

GOL PARTIZAN!

46' Nastavljen je duel u Humskoj.

PRVO POLUVREME 1:0

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Sve smo videli u Prvom poluvremenu, odličnu igru domaćina, prečku, a ujedno i dva prekida zbog bakljada na koje nismo navikli u evropskim mečevima. Partizan je nestvarnom igrom namučio bundesligaša i može da bude zadovoljan igrom.

45+10' Neverovatno šta je Kvinsi Menig promašio, imao je fantastičnu priliku, nakon dodavanja iza leđa odbrane, tukao je direktno u prečku. Lepu je priliku imao domaćin da sa 2:0 ode na poluvreme. Nije je iskoristio, a potom nije iskoristio prostor ni Rikardo Gomeš.

45+9' Imao je Natho odličnu priliku iz prekida da proigra nekoga u petercu, na odbitak je natrčao Menig, a Nemci se sa svih 11 igrača brane u šesnaestercu.

45+6' Pritisak je vršio Partizan na zadnju liniju nemačkog tima, koja je  mirno reagovala. Tek sada gosti su pokušali da dođu do inicijative, a Partizan se dobro odbranio od izolovanog naleta gostiju.

Foto: FK Partizan / Sandić foto

45+3' Neoprezan start defanzivca gostiju Hubersa na Nathu, kojem je potom pružana i lekarska pomoć.

45' Deset minuta produženo je prvo poluvreme meča Partizan - Keln.

Igrači Partizana su tokom prekida prišli do navijača i zamolili ih da sportski i fer navijaju, a oni su ih nakon toga i poslušali.

41' Soldo je dobro intervenisao ispred Rikarda Gomeša. Još jednom je Dijabate odlično driblao po desnoj strani i poslao vrhunsku loptu - korner.

40' Nastavljen je meč u Humskoj, a spiker je obavestio navijače da će u slučaju još jednog prekida meč biti zvanično registrovan službenim rezultatom 0:3.

35' Prekinut je meč Partizana i Kelna zbog bakljade u Humskoj. Nakon druge bakljade u nizu prekinut je meč, a sudija je igrače povukao u tunel.

 

29' Fantastičnu zamisao imao je Bibras Natho, pokušao je iza leđa odbrane da proigra Rikarda Gomeša, u presudnom trenutku neko od igrača odbrane krajnjim naporima zaustavio je loptu ispred napadača domaćeg tima.

Foto: FK Partizan / Sandić foto

28' Usporen je malo ritam igre u ovim trenucima. Partizan ipak ima loptu i svom posedu i igra se dosta češće na polovini nemačkog tima.

PROČITAJTE JOŠ: RASPAMETIO "GROBARE": Ovako je Fuseini Diabate dao gol na meču Partizan - Keln (VIDEO)

23' Nakon postignutog gola i bakljade navijača Partizana usledio je prekid meča u trajanju od nekoliko minuta, a nakon toga meč je uz saglasnost oba kapitena nastavljen.

16' - Iskoristio je Dijabate grešku odbrane Kelna, uzeo loptu Hubersu, krenuo ka golu Švabea i majstorski odreagovao za 1:0. 

Foto: FK Partizan / Sandić foto

16'GOL PARTIZAN!

11' Neverovatna atmosfera u Humskoj, a Grobari su se koreografijom potrudili da ulepšaju početak meča.

 

9' Nezgodno je moglo nakon kornera da bude u šesnaestercu crno-belih. Loše je odbrana reagovala nakon centaršuta Kainca, pala je lopta u šesnaesterac, a srećom po domaće niko od nemačkih fudbalera je nije dotakao.

6' Majstoriju je izveo Fuseni Dijabate, prošao je po desnoj strani, pobegao čuvaru i proigrao Kvinsija Meniga, a on šutirao. Ipak, Švabe odlično brani.

Foto: FK Partizan / Sandić foto

3' Prvi korner na meču imaju gosti. Nije bilo opasnosti po gol Aleksandra Popovića.

1' Napadom je meč otvorio Keln. Utakmica u Humskoj je počela, a nad tribinama su navijači domaćih pripremili kao uvertiru neverovatan vatromet.

UOČI MEČA

17.32 - U odnosu na prethodni duel, kada je Partizan savladao Keln u Nemačkoj, Gordan Petrić je napravio jednu izmenu. Umesto Pavlovića u startnoj postavi je ovoga puta oporavljeni Belić.

Partizan - Keln

Stadion Partizana

Sudija: Roi Reinhšrajber (Izrael)

Partizan: Popović - Filipović, Marković, Vujačić, Urošević - Belić, Traore, Natho, Menig, Dijabate - Rikardo Gomeš

Keln: Švabe - Pedersen, Solc, Hubers, Šmic - Mortel, Škif, Kalnc, Hektor, Adamijan - Diec

17.05 - Na društvenim mrežama nemačkog tima osvanula je i fotografija spomen ploče posvećene Milutinu Šoškiću koja se nalazi ispred stadiona crno-belih. Podsetili su Nemci da je Partizanov čuvar mreže bio deo tima "jarčeva" sa kojima je ossvojio Kup Nemačke.

17.00 - Fudbaleri nemačkog tima stigli su na stadion Partizana, svojim navijačima pohvalili su se na društvenim mrežama.

Partizan je napravio veliki uspeh pobedom nad Kelnom u istoimenom nemačkom gradu, a da to nije bila slučajnost žele da pokažu i u drugom meču, ovoga puta u Beogradu.

Crno-beli su posle trijumfa u Nemačkoj prvi na tabeli grupe D, sa pet bodova u tri odigrane utakmice, koliko ima i Nica, sa kojom su u Beogradu odigrali nerešeno (1:1). Prethodno, u prvom kolu trećeg po kvalitetu evropskog takmičenja, tim iz Humske je osvojio bod protiv Slovackog (3:3), iako je na poluvremenu bilo 2:0 za ekipu iz Češke.

Keln dolazi u Beograd kao trećeplasirana ekipa u grupi D Lige konferencija. Nemci su u prvom kolu odigrali nerešeno 1:1 protiv Nice, u utakmici koja je kasnila zbog nereda na tribinama, a potom pobedili Slovacko u Nemačkoj 4:2.

U domaćem prvenstvu, "jarčevi" trenutno zauzimaju deveto mesto na tabeli, sa 13 bodova u devet utakmica, a između dva susreta sa Partizanom ubedljivo su poraženi od Šalkea 5:2.

Ekipa Gordana Petrića nalazi se u odličnoj formi, vezala je pet uzastopnih pobeda u Superligi Srbije, a poslednja je zabeležena u nedelju protiv Voždovca.

Glavni arbitar meča u Beogradu biće Izraelac Roj Rajnšrajber, a pomagaće mu David Biton i Sagi Mecamber, takođe iz Izraela.

Reč trenera Partizana - Gordan Petrić: Drugačije nego pre sedam dana

Strateg crno-belih očekuje teži meč u odnosu na prethodni u Nemačkoj.

- U nedelju smo igrali meč protiv Voždovca gde su momci odigrali kako treba. Biće totalno drugačija nego pre sedam dana. Oni dolaze iz druge atmosfere, sada dolaze posle poraza. Mnogo teže će biti nego prošlog četvrtka. Ljudi sad očekuju od nas da bude slično kao pre sedam dana. Siguran sam da su momci svesni šta im donosi sutrašnja utakmica. Treba da zaborave meč od pre sedam dana i da dokažu da imaju kvalitet. Rekao sam im da igraju za sebe i za svoje porodice - rekao je Petrić.

Petrić je priznao da nije pokazao mnogo emocija posle pobede u Kelnu.

- Duže sam igrao u Britaniji nego u Srbiji, možda to vučem iz Škotske. Tamo ako daš maksimum, ide novi dan, uprkos porazu. Zadovoljan sam zbog pobede u Kelnu, naravno, ali totalno sam na zemlji i to shvatam kao posao koji moramo da odradimo. Ja sam takav kakav jesam i privatno sam takav - rekao je Petrić.

Svestan je strateg kluba iz Humske da bi njegov tim mogao da napravi krupan korak ka plasmanu u nokaut fazu Lige konferencija.

- Imamo šansu da budemo bliži proleću pobedom ili remijem, ali ne opterećujem igrače sutra da je nešto pod moranje. Biće sutra pun gas, pa ko može, može - zaključio je trener Partizana.

Reč trenera Kelna - Štefen Baumgart: Stadion Partizana miriše na fudbal

Crno – beli su u Nemačkoj zabeleži važan trijumf golom Svetozara Markovića.

–Već nam nedostaju navijači, ali i dalje moramo da pobedimo u Beogradu ako želimo napred.Uradićemo sve, ne samo da pobedimo, već da obezbedimo nokaut fazu, rekao je šef struke Jarčeva Štefen Baumgart.

On je potom pohvalio stadion Partizana:

–Njihov stadion je sjajan, jednostavno miriše na fudbal. To je tradicija. To je duh starog fudbala. Ovo je stadion dostojan poštovanja. Očekujemo eksploziju na terenu sutra, zaključio je Baumgart.

BONUS VIDEO: PIKSI, VIDIMO SE, BRATE! Kad Dragan Stojković Piksi dođe na meč Radničkog iz Niša 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna