"FINALE MUNDIJALA, SRBIJA - BELGIJA": Izjava Aleksandra Mitrovića koja će izazvati delirijum

Novosti online

13. 10. 2022. u 13:26

ALEKSANDAR Mitrović - srpska gol-mašina koja je kupila srca navijača Fulama. Omiljeni je igrač ovog kluba iz Premijer lige, a slično je bilo i kada je bivši centarfor Partizana nosio dres Anderlehta.

ФИНАЛЕ МУНДИЈАЛА, СРБИЈА - БЕЛГИЈА: Изјава Александра Митровића која ће изазвати делиријум

FOTO: Tanjug/AP

Mitrogol je bio omiljen u Belgiji, pa ne čudi što su tamošnji mediji napravili veliki intervju sa Srbinom pred sudar Anderlehta i Vest Hema u Londonu.

Pričali su o klupskim aktuelnostima, ali i o Svetskom prvenstvu u Kataru, gde će se naći Srbija i Belgija. Dotad su u fokusu, ipak, klupske teme, a Mitar je za Fulam pogodio 102 puta u pet sezona i tako se trajno pozicionirao kao jedan od bitnijih faktora u prestonici Velike Britanije.

- Da mi je neko to ranije rekao, kazao bih mu da je lud. Vidite: ako verujete u sebe... Osetio sam dobru vezu sa saigračima i navijačima Fulama od prvog dana - kroz prepoznatljiv osmeh govori srpski špic, trenutno u ambulanti zbog povrede koja ga stavlja pod upitnik za meč sa Bornmutom u Premijer ligi.

Lane je na terenima Čempionšipa ispalio 43 precizna hica i oborio rekord iz 1993. po broju golova u drugom rangu takmičenja na Ostrvu.

- Kad utakmice idu jedna za drugom, samopouzdanje je tu i saigrači vas dobro služe, to brzo prođe. Ne igram fudbal da bih obarao rekorde. Kad ostarim biće lepo da proverim na Guglu koliko golova sam postigao, ali sad se i sam dosta žrtvujem. Ne želim da se kajem ni za čim kasnije.

FOTO: FSS

 

Ove sezone već šest pogodaka u elitnom rangu. Već su krenula poređenja da je isti kao Alan Širer koga je Mitar često navodio kao velikog uzora. Zato odbija poređenja.

- Ne, ne. Postoji samo jedan Alan Širer. Kretao sam se drugačijim putem, morao da savladam druge prepreke. Sećate li se koliko sam kritika trpeo u Anderlehtu? To je, takođe, deo života kao napadača.

Neka od osporavanja bila su opravdana. Ticala su se pre svega ponašanja, načina na koji je slavio golove, jezikom među prstima, kao da je želeo simbolično da odseče jezik kritičarima.

- Sad razmišljam pre nego što bilo šta kažem ili uradim - smeška se Mitar, mada je u pravu, jer već šest godina nije dobio crveni karton. „Više kontrolišem emocije, ali ostajem impulsivan. Prošle sezone u Čempionšipu sam dobio deset žutih kartona. Ja sam pobednik“.

Belgijanci su u čudu, pitaju se gde je nestao onaj nestašni dečko koji je na derbi mečevima sa Klub Brižom dvaput isključen.

- Da, posebno taj drugi put u plej-ofu je bio katastrofa, zar ne? Bio sam isključen pre kraja prvog poluvremena i retko sam se osećao tako loše. Mislio sam da će nas moje isključenje koštati titule, ali pet minuta pre kraja smo pobedili zahvaljujući autogolu Menijea. To je jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri. Posle toga smo pobedili u svakom meču i osvojili titulu protiv Lokerena. Jednog dana bih čak voleo da ponovo zaigram za Anderleht. Belgija je postala moja druga domovina. Inače, scenario iz snova je finale Svetskog prvenstva između Srbije i Belgije u Kataru. Zamisli“.

Foto: M.Vukadinović

 

Zamišljamo i mi. Dali su nam "orlovi" adute da euforija bude opravdana. Posebno Mitrović koji je protiv Norveške u završnom kolu Lige nacija 50. put bio precizan za reprezentaciju, čime je brže do te kote stigao nego Lionel Mesi sa Argentinom ili Kristijano Ronaldo sa Portugalom.

- Prvo sam promašio odlučujući penal protiv Škotske, koji je sprečio Srbiju da ode na Evropsko prvenstvo. Užasno! Godinu dana kasnije postigao sam pobedonosni gol protiv Portugala i tako smo otišli na Svetsko prvenstvo. To je najbolji trenutak u mojoj karijeri. Pogotovo što sam nekoliko dana ranije povredio tetivu i doktor mi je rekao da ne mogu da igram. Bio sam tvrdoglav i ipak sam izašao na teren“.

Hvala Bogu da jeste.

(Mocartsport)

BONUS VIDEO: PREDSTAVLjAMO STADIONE ZA SP 2022: Al-Bajt stadion, mesto odigravanja prvog meča

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)