NOVAK ĐOKOVIĆ ĆE IGRATI U MELBURNU: Advokat tvrdi - potrebno je da uradi samo jedno i dobiće vizu!

Novosti online

13. 10. 2022. u 15:44

NEĆE Novak Đoković ni 2023. godine lako ući na tlo Australije, bar ako je verovati izjavama prethodnih dana. U celu situaciju umešao se i melburnski advokat specijalizovan za imigraciona pitanja Kon-Ming Tsai, on je u razgovoru za Asošijejted pres govorio o srpskom teniseru i njegovom mogućem povratku u "zemlju kengura".

НОВАК ЂОКОВИЋ ЋЕ ИГРАТИ У МЕЛБУРНУ: Адвокат тврди - потребно је да уради само једно и добиће визу!

Tanjug/AP

Novak Đoković je nakon političke torture koju je preživeo 2022. godine u januaru prognan iz Australije. Dobio je tada i zabranu ulaska u zemlju na tri godine.

Tsai tvrdi da za to postoje izuzeci i Novak može da se vrati ukoliko mu novi ministar za imigraciona pitanja Endrju Džajls ukine zabranu.

On smatra da bi u najboljem interesu Australije bilo da pusti Đokovića da igra na turniru 2023. godine, kao i da na osnovu njegovog decenijskog iskustva bavljenja australijskim zakonima o imigraciji smatra da će odluka verovatno biti u Đokovićevu korist ukoliko uđe u proces i podnese zahtev za dobijanje vize za Australiju.

Tamo Novak mora pismeno da objasni australijskim graničnim snagama zašto je potrebno da se poništi period zabrane, kao i da pokaže da postoje saosećajne i ubedljive okolnosti da se poništi zabrana.

- Ovde nema faktora rizika ako mu se dozvoli povratak. Neće praviti problem zajednici, on je jedan od najboljih svetskih tenisera i može da privuče mnogo stranih posetilaca. Suština je da je u najboljem interesu Australije da ukine zabranu i da se Đoković vrati - navodi advokat poreklom iz Malezije u razgovoru za AP.

Već danima se nagađa da li će Novak moći da igra u Australiji. Najpre je direktor turnira Kreg Tajli dao dobru naznaku, rekavši da postoje velike šanse da svi najbolji igrači igraju u januaru. Potom se pojavio i najavni spot za Australijan open 2023, gde je u jednom momentu i Đoković na snimku.

BONUS VIDEO: Novak i Džuli igrali tenis u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna