"NI PROTIV SINA NE PRIHVATAM 0:0!" Milojević pred Ferencvaroš o svim gorućim pitanjima Crvene zvezde

Novosti online

12. 10. 2022. u 19:10

FUDBALERI Crvene zvezde će u četvrtak gostovati Ferencvarošu u okviru četvrtog kola grupne faze Lige Evrope, a trener crveno-belih Miloš Milojević govorio je uoči ovog važnog duela.

НИ ПРОТИВ СИНА НЕ ПРИХВАТАМ 0:0! Милојевић пред Ференцварош о свим горућим питањима Црвене звезде

FOTO: FK Crvena zvezda

Milojević je na početku govorio o paklenoj atmosferi koja bez dileme čeka njegove izabranike u prestonici Mađarske.

- Mislim da to što smo navikli da igramo pred tom atmosferom može da bude plus više jer momci nisu igrali samo kod kuće par godina. Čuli smo sve najbolje o atmosferi ovde, nadam se da će biti fudbalska i da će svi moći da uživaju. Ferencvaroš je dobar u tranziciji, brzi su napred. Moramo to da neutrališemo. Sad krećemo od nule, moramo da ponovimo iste stvari, možda čak i bolje - rekao je Milojević.

Strateg Crvene zvezde bio je upitan da li bio bio zadovoljan pobelom bodova u Budimpešti.

- Nikako, ne. Ne mogu pre utakmice da se zadovoljim nerešenim rezultatom. To nije u mom karakteru, ni u karakteru kluba, igrača. Svaku utakmicu idemo na pobedu. Nekada možete da budete zadovoljni bodom. Sada ne. Ne zato što smo ih dobili 4:1, poštujemo ih. Jednostavni nije u DNK kluba. Ne mogu ni sa sinom da igram i da pristanem na 0:0 rezultat.

Foto: M.Vukadinović

Ono što će obradovati navijače šampiona Srbije jeste da tim nema kadrovskih problema.

- Svi su zdravi. Igrači koji nisu bili u protokolu prethodne dve utakmice, spremni su. Na slatkim smo mukama koga staviti u tim.

Osman Bukari bi trebalo da se vrati u sastav.

- Situacija sa Bukarijem je dobra. Trenira kao i ostali momci. Nemam dileme. Sve dileme rešim dan pre utakmice. Nisu lake odluke. Imamo dva dobra igrača na svakoj poziciji, negde i tri.

Milojević je upitan da li je bila greška uvesti trećeg štopera u prvom meču pri rezultatu 4:0. Zvezda je tada ubrzo primila gol.

- Vi gledate kao život ili smrt. U tom trenutku sam mislio da imamo kontrolu sa tri štopera. Bili smo ipak jako pasivni. Desilo se da levi bok brani igrač koji treba da bude najofanzivniji. Znam tačno kako bismo uvek hteli da igramo i to nije uvek moguće. To je savršen svet. Ne mislim da je to greška, nego deo utakmice u kojem smo bili reaktivni i neaktivni. Uvek je hipotetički da li biste bolji sa četiri ili pet.

Sa ekipom je i talentovani Jovan Mijatović, a postoji šansa da ovaj mladi momak dobije šansu na evropskoj sceni.

- On je jedan od 23 igrača koji su u sastavu i svako od njih ima šansu da igra. Imamo plan A, B, C, zavisi od utakmice. Mislim da je DNK Zvezde da igra mlade igrače, kao što je Strahinja iskoristio pre godinu, dve. Samo da ne polete i da ih vi novinari ne dignete u vasionu. Bitno je da radi to što radi, a da prilika će doći, da li sutra ili za nedelju dana. Doći će kada je bude zaslužio - zaključio je Miloš Milojević.

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!