"ZVEZDA NIJE BOLJI TIM": Defanzivac Ferencvaroša zna šta je ključ za pobedu nad crveno-belima

Novosti online

12. 10. 2022. u 12:42

CRVENA zvezda je nadigrala Ferencvaroš prošlog četvrtka u 3. kolu Lige Evrope. Isti timovi će snage odmeriti sutra, ali u Budimpešti. Defanzivac "fradija" Endre Botka smatra da crveno-beli nisu bolji tim.

ЗВЕЗДА НИЈЕ БОЉИ ТИМ: Дефанзивац Ференцвароша зна шта је кључ за победу над црвено-белима

FOTO: Tanjug/AP

Desni bek šampiona Mađarske je istakao da ekipa mora mentalno da bude jaka kako bi osvojila sva tri boda u duelu sa prvakom Srbije.

- Možda ste već protiv Debrecina mogli da osetite da je naš mentalitet potpuno drugačiji. Svi su dali sebe više za tim, pa je to predstavljalo dobar znak za četvrtak. Crvena zvezda nije bolji tim, ako budemo koncentrisani sve vreme, možemo da ih pobedimo. Mentalitet će biti ključ uspeha - rekao je Botka.

Ferencvaroš je trijumfom u prvenstvu prekinuo niz od dva poraza (Kečkemet i Crvena zvezda).

- Rezultati su došli posle pauze zbog obaveza reprezentacija, niko ih nije očekivao. Možda smo bili previše samouvereni, verovali smo da je dovoljno samo da izađemo na teren. To nije dobro. Ako svi budu motivisani, ne bi trebalo da bude problema. Moramo da shvatimo da je teško menjati se tokom meča, već da morate da budete koncentrisani od prvog trenutka.

U Beogradu je Botka igrao levog beka, ali sutra će se vratiti na desni. Na "Marakani" je imao posla sa mladim Stefanom Mitrovićem koji je bio strelac drugog pogotka.

- Nije to nezahvalan zadatak... U svakom slučaju, moja je prednost što mogu da igram na nekoliko pozicija u timu. I stručni štab je svestan da sam sposoban da igram na obe strane terena. Očekivanja od mene nisu ista kao kada igram po desnoj. Ne poričem da je teško igrati fudbal na levoj strani, jer mi tamo lopta obično dolazi na slabiju nogu, što verovatno znaju i protivnici.

"Treba da krenemo hrabro napred"

U taboru "fradija" su ubeđeni da će u Budimpešti izgledati potpuno drugačije nego u prestonici Srbije.

- Mislim da je moguće da će oni igrati hrabrije zbog rezultata u Beogradu. I mi treba da uradimo ono što je Zvezda uradila u prvom meču, da krenemo hrabro napred. Crvena zvezda je dobar tim, kao i druga dva tima u grupi, bez obzira na to što rezultati ne pokazuju tako.

Veruje u dobar rezultat, ali je svestan da to mora da se pokaže na terenu. Takođe, smatra da su Monako i Trabzon za nijansu kvalitetnije ekipe.

- Da, uprkos igri i rezultatima. Siguran sam da ćemo, ako pokažemo pravo lice protiv šampiona Srbije, biti bolji tim na terenu. Naravno, nije dovoljno samo reći, to se mora dokazati na terenu - zaključio je Botka.

Podsetimo, Crvena zvezda je u prvoj utakmici slavila ubedljivih 4:1, a utakmica u Budimpešti igra se sutra od 21 sat.

BONUS VIDEO: Gobeljić piše istoriju: Ovako je Crvena zvezda uvećala prednost protiv Spartaka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVE INFORMACIJE: Evo u kakvom je stanju sin Dejana Stankovića