VREĐAJU SRPSKOG ASA, I TO ZBOG ČEGA?! Dušan Vlahović i Filip Kostić zaigrali u velikom derbiju Juventus - Milan, a misle se "Bolje da nismo!"

Novosti online

08. 10. 2022. u 19:54

MILAN i Juventus su se sastali u velikom derbiju 9. kola Serije A, a tu utakmicu reprezentativci Srbije Filip Kostić i Dušan Vlahović neće po dobrom pamtiti.

ВРЕЂАЈУ СРПСКОГ АСА, И ТО ЗБОГ ЧЕГА?! Душан Влаховић и Филип Костић заиграли у великом дербију Јувентус - Милан, а мисле се Боље да нисмо!

FOTO: Tanjug/AP

Šampion Italije dočekao je najtrofejniji fudbalski klub te zemlje, ali ne baš u idealnim situacijama za aktere ovog duela - jer su rosoneri ušli u duel kao peti na tabeli, a "stara dama" kao osmoplasirana.

Sa druge strane, iako Juve nije mogao da računa na neke asove, pre svega na (zbog crvenog kartona) suspendovanog Anhela di Mariju koji je sa tri asistencije u meču Lige šampiona obeležio sedmicu na isteku, daleko gore probleme imao je domaćin.


Naime, trener Milana Stefano Pioli bio je bez tri sjajna defanzivca, jer su zbog povreda izostali i Simon Kjaer i Alesandro Florenci i Davide Kalabrija, ali ne da su njihove zamene odradile sjajan posao, nego su roso-neri potpuno zasenili goste, a pritom se Dušan Vlahović i Filip Kostić prilično nervirali. Jedan od njih je doživeo i neprimerene uvrede.

Hronološki posmatrano, Kostić se prvi nervirao, dižući u ranoj fazi meča ruke kada je sebični Kvadrado, umesto da doda loptu nekom od trojici saigrača koji su bili u boljoj poziciji, rešio da (loše) šutira s desne strane. Vlahović je besneo zbog toga št se njegov kolega iz napada, Milik, nije potrudio da stigne do lopte koju mu je Srbin dodao u 54. minutu. Ono što je potom usledilo, od Vlahovića je napravilo "tragičara" utakmice, ali...

I pre toga je bilo zanimljivo. I važno, a po Juventus i fudbalski tragično.

Najpre je blistao Milanov Leao, koji je u prvom poluvremenu dvaput pogodio (spoljnu ivicu) stativa Juventusovog gola, a onda je u sudijskoj nadoknadi vremena arbitar Danijele Orsato po svoj prilici oštetio goste iz Torina, koji su potom (zbog toga) i primili gol.

Naime, iako je Teo Ernandez "uleteo u" Kvadrada i "lansirao ga", sudijska pištaljka se nekim čudom nije oglasila, pa je Milan izborio korner...

... a upravo iz tog kornera je i poveo, jer je Tomori bio na pravom mestu kada ga je lopta "pogodila", a on iz okreta zatresao mrežu Juventusa.

Usled ne baš dobre taktike gostiju, ni u nastavku oni nisu bili preterano opasni po Milan, koji je u 54. minutu udvostručio prednost.

Vlahović je, pozicioniran na desnoj strani napada, tada pokušao da proigra u centru igrališta Milika. Ali, Miliku nije bilo do vraćanja unazad 2-3 koraka, pa je lopta prošla pored njega, tako nezainteresovanog.

Foto: Printskrin/Arena sport

A dok se Vlahović nervirao (njegov bes se nazire na donjoj trećini ove fotografije zabekežene tokom prenosa) sve je to pažljivo pratio Brahim Diaz (koji se nalazio "iznad" Milika). Igrač Milana je em došao u posed, em potom prošao pored iskusnog Bonućija čija je intervencija izostala zbog očajne procene da će "neko drugi sigurno reagovati", pa je Diaz solo prodor sa centra završio pogotkom za 2:0.

Tada su, oni navijači Juventusa koji samo površno prate fudbalska dešavanja, počeli da "razapinju" Vlahovića.

Neki su su ga na društvenim mrežama nazivali magarcem, uopšte ne hajući za ponašanje Milika u pomenutoj situaciji...

... a navijači Milana su se Srbinu zahvaljivali na "sjajnoj asistenciji":

Bilo je, naravno, i onih objektivnih italijanskih ljubitelja fudbala, koji su konstatovali da "Vlahović nije loš fudbaler, samo ima klovna za trenera".

Do kraja meča Juventus je stvorio samo jendu polupriliku, pa je Milan trijumfalno okončao derbi, probivši se, makar privremeno, na treće mesto tabele.

Roso-neri su stigli do 20 bodova, koliko imaju i Napoli i Atalanta, koji su odigrali po meč manje, dok je Juventus ostao osmi, ali mogu da ga ovog vikenda prestignu i Sasuolo i Torino.

Bonus video: Crnogorske olimpijske igre - takmičenje u lenjosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna