SADA JE SVE JASNO: Danil Medvedev objasnio zašto je usred sjajne borbe predao meč Novaku Đokoviću u polufinalu turnira u Astani

Novosti online

08. 10. 2022. u 17:14

NOVAK Đoković i Danil Medvedev su se sastali u polufinalu ATP turnira u Astani, a po okončanju druge deonice i izjednačenja na 1:1, došlo je do neočekivanog kraja duela. Rus je predao meč Srbinu, da bi nedugo zatim pojasnio i zašto je to uradio.

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Данил Медведев објаснио зашто је усред сјајне борбе предао меч Новаку Ђоковићу у полуфиналу турнира у Астани

Foto: Printscreen - Tennis TV

Podsetimo, Novak Đoković je najpre izgubio uvodni set, a potom se Danil Medvedev  našao u problemima kada se Srbin razgoropadio.

A onda, nedugo nakon Noletove rasprave sa sudijom zbog bacanja reketa u publiku, naš najbolji teniser svih vremena je uspeo da na dramatičan način reši taj-brejk u svoju korist, ali slavlje mu je naprasno prekinuto.

Jer, dok je publika mogla da vidi i čuje čuveni Novakov urlik zadovoljstva - Rus je počeo da mu prilazi.

Susret na mreži nije bio samo "u prolazu", da svako sedne na svoju stolicu, već je Medvedev tada obavestio Đokovića da mu predaje meč.

Nole ga je upitao da li je siguran, a ovaj mu je odgovorio da apsolutno jeste, jer "ne može da nastavi".

I, dok je Novak Đoković sumirao utiske s ovog meča, Danil Medvedev je pred novinarima kratko objasnio šta se, zapravo, desilo:

- Pri rezultatu 1:0, u taj-brejku drugog seta, nešto mi je "kliknulo" u levoj nozi kada sam imao jedan otvoren udarac s leve strane. Pomislio sam isprva da je u pitanju grč. Ali, posle narednog poena, shvatio sam da to nema veze s grčevima. Istog trenutka sam shvatio da sam istegao mišić. U glavi mi se zavrtelo... - slikovito je na kraju Medvedev opisao svoj šok što je usred sjajne borbe - taj meč morao da preda Srbinu.

Podseitmo, Novak Đoković je i pre ovog duela s ruskim asom znao ko ga čeka u finalu turnira u Astani.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju