DELIJE ZOVU NA "MARAKANU": Svi pamte 110.000 ljudi, ostali su nam dužni 50 godina

Novosti online

03. 10. 2022. u 22:07

FUDBALERI Crvene zvezde u četvrtak igraju protiv Ferencvaroša veoma bitan meč u 3. kolu Lige Evrope. Navijači crveno-belih su odličili da pozovu sve koji podržavaju tim iz Ljutice Bogdana da dođu na stadion "Rajko Mitić" i pruže podršku izabranicima Miloša Milojevića.

ДЕЛИЈЕ ЗОВУ НА МАРАКАНУ: Сви памте 110.000 људи, остали су нам дужни 50 година

Foto: Č. V.

Mnogi se prisećaju poslednje utakmice ovih timova iz 1975. godine kada je na najvećem srpskom stadionu bilo pristutno 110.000 ljudi. To je i rekord našeg fudbala, a "delije" su pozvale navijače da dođu na ovaj meč.

- U četvrtak igramo sa klubom koji nam je ostao dužan još pre skoro 50 godina. Mnogi navijači se nisu rodili tada, mnogi ni deceniju posle, ali svi pamte 110.000 ljudi na našem stadionu i rekord koji nikada neće biti prevaziđen, ali i dvomeč gde smo na kraju ispali od ovog tima u finalu Kupa Pobednika Kupova. U UEFA takmičenjima skoro pa 50 godina se nismo videli. Red je da se to ispravi i da probamo i sad da popunimo stadion i da nosimo naše igrače do pobede. Ferencvaroš je klub sa velikom tradicijom i istorijom, ova utakmica sigurno spada u najatraktivniju u našoj grupi za svakog navijača - stoji u poruci "delija".

Podsetimo, utakmica je u četvrtak počinje u 18.45. Posle dva kola mađarski šampion je lider na tabeli sa šest bodova, dok je Zvezda na poslednjem mestu bez bodova.

BONUS VIDEO: MAJSTORIJA IVANIĆA: Ovako je Zvezda povela protiv Mladosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba