MANČESTER NA NOGAMA: Učenik protiv učitelja! Ovo niste znali...

Novosti online

02. 10. 2022. u 11:22

Biće danas kompletan Mančester na nogama! Vreme je za prvi gradski derbi u novoj sezoni Premijer lige koji nam dolazi u, možda, idealnom trenutku.

МАНЧЕСТЕР НА НОГАМА: Ученик против учитеља! Ово нисте знали...

FOTO: EPA

Prošla je reprezentativna pauza i uželeli smo se fudbala. A od jednog od najvećih derbija Premijer lige teško da možemo da dobijemo bolji.

Dalje, nakon lošeg starta sezone, Mančester junajted je trenutno ekipa u najboljoj formi u Premijer ligi?! Jedino su "crveni đavoli" upisala maksimalnih 12 bodova iz prethodna četiri kola.

Ovaj duel ima poseban značaj zbog susreta starih poznanika - Pepa Gvardiole i Erika ten Haga. Malo ko zna da je Ten Hag stigao u Bajern Minhen istog leta kao i Katalonac, 2013. godine.

Istovremeno, Ten Hag je bio i deo Pepovog analitičkog štaba i zajedno su sarađivali na treninzima i pomno pratili međusobni rad. Ten Hag je kasnije i sam priznao da je došao da vodi rezervni tim, Bajern Minhen II u četvrtom rangu nemačkog fudbala, samo da bi učio od Pepa Gvardiole, najboljem učeniku škole Johana Krojfa.

Ten Hag je beležio sjajne rezultate još u Nemačkoj, sa Bajern Minhenom II osvojio je prvenstvo, regionalnu ligu Bavarske. Zanimljivo je da je tada u ekipi imao 17-godišnjeg Pjer-Emerik Hejbjerga, sadašnjeg asa Totenhema, 18-godišnjeg Julijana Grina, kao i Tobijasa Švajnštajgera i Stivena Riberija, mlađu braću daleko poznatijih igrača sa istim prezimenom - Bastijana i Franka.

FOTO:EPA

 

Nakon dve godine u Minhenu, Ten Hag je dobio prvi veliki posao, u Utrehtu, gde je nastavio da gradi svoj put i veliko ime. Na njega je ogroman uticaj imao Gvardiola, usvojio je njegovu formaciju 4-2-3-1 koju je Pep koristio samo u Minhenu. Ten Hag je na treninzima gledao prvi tim i prenosio znanje na rezervni po pitanju visokog presinga, pas igre i dominacije na svim delovima terena, što je kasnije implementirao i u Utrehtu i Ajaksu.

Upravo je Pep Gvardiola bio prvi koji je velikom gradskom rivalu "preporučio" svog bivšeg kolegu iz Minhena, pre tačno šest meseci, a da li će mu se to obiti o glavu saznaćemo već danas.

Dakle, sve je spremno za spektakl koji nas čeka danas od 15 časova, a domaćin će biti ekipa Mančester sitija.

BONUS VIDEO: Mitrovićevih 50 golova za Srbiju: kako pogađa „Mitro gol“?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!