KO JE GAZDA U GRADU? U Mančesteru sve staje na 90 minuta

M.T.

02. 10. 2022. u 09:33

OBE ekipe su u dobroj formi.

КО ЈЕ ГАЗДА У ГРАДУ? У Манчестеру све стаје на 90 минута

FOTO: EPA

Ništa u Mančesteru danas od 15 časova pa u narednih 90 minuta neće biti bitno navijačima osim gradskog derbija između Sitija i Junajteda na stadionu ''Etihad' u okviru devetog kola Premijer lige.

Mančester siti je po predviđanjima u vrhu lige, mada ne i na prvom mestu zbog dva remija u sedam odigranih kola i trenutno gledaju u leđa prvoplasiranom Arsenalu koji ima četiri boda više nakon pobede nad velikim rivalom Totenhemom, ali i utakmicu više.

Pep Gvardiola odlično je spremio ekipu koja osim poraza u Komjuniti šildu od Liverpula na otvaranju sezone više nije pognute glave napustila teren u svim takmičenjima i ostvarila je sedam pobeda i tri remija na preostalih 10 odigranih mečeva.

Erling Haland je sa 11 postignutih golova na vrhu liste strelaca u Premijer ligi i deluje da nema toga što Norvežanin ne može da uradi, ali je Siti ipak dva puta remizirao u Premijer ligi protiv Njukasla i Aston Vile. Međutim, računajući i mečeve u Ligi šampiona "građani" su u seriji od tri pobede.

Posle dva poraza u uvodna dva kola nove sezone Mančester junajted je delovao izgubljeno, ali je derbi protiv Liverpula i pobeda od 2:1 bila prekretnica za tim menadžera Erika Ten Haga.

"Crveni đavoli" su nanizali četiri pobede u Premijer ligi što je bilo dovoljno da Ten Hag bude proglašen za menadžera meseca septembra u prvenstvu. Međutim, Junajtedu će ovo biti prvi meč u Premijer ligi posle gotovo mesec dana pošto je smrt kraljice Elizabete II donela nepredviđenu pauzu na koju se nadovezala reprezentativna pauza.

Junajted je u međuvremenu odigrao dva meča u Ligi Evrope u kojima je ostvario poraz i pobedu protiv Real Sosijedada i Šerifa.

Što se tiče igračkog kadra Gvardiola je u boljoj poziciji jer neće imati na raspolaganju Kalvina Filipsa i Džona Stonsa, dok je pod znakom pitanja igranje Emerika Laporta koji se tek oporavio od povrede. Ten Hag će biti bez Harija Megvajera što možda i raduje mnogobrojne navijače ovog tima, ali je mnogo veći broj igrača za koje još nije sigurno da će igrati u gradskom derbiju, a među njima su Markus Rašford, Entoni Marsijal, Doni van de Bek, Aron Van-Bisaka i Brendon Vilijams.

Iako su "građani" uspešniji poslednjih godina kada su trofeji u pitanju, nemaju toliku prednost u međusobnim duelima u istom tom periodu. U poslednjih 10 mečeva u Premijer ligi Siti je uspeo pet puta da dođe do pobede, dok je Junajted slavio u četiri navrata, a jedan meč je završen nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)