BRAZILAC BROJ JEDAN: Napadač Reala će biti najskuplji debitant na Mundijalu

Z. ĆOROVIĆ

28. 09. 2022. u 12:49

ŠIROKA je lepeza vrhunskih mladih igrača koji bi mogli da debituju na predstojećem Mundijalu (20. novembar - 18. decembar) i oplemene ga. Mnogi od njih su uveliko perjanice najjačih evropskih klubova, a na vrhu te super-perspektivne liste, kao najvredniji biser izdvaja se Brazilac Vinisijus.

БРАЗИЛАЦ БРОЈ ЈЕДАН: Нападач Реала ће бити најскупљи дебитант на Мундијалу

Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Ova Realova "formula 1" po levoj strani po "Transfermarktu" je procenjena na 120 miliona evra, što je čak trideset više od prvih pratilaca.

Top 10 debitanata

1. Vinisijus (22, Brazil) 120

2. Pedri (19, Španija) 90
3. Belingem (19, Engleska) 90
4. Foden (22, Engleska) 90
5. Vlahović (22, Srbija) 85
6. Musijala (19, Nemačka) 80
7. Čuameni (22, Francuska) 80
8. Valverde (24, Urugvaj) 80
9. Entoni (22, Brazil) 75
10. Leao (23, Portugalija) 70
* vrednost u milionima evra

Vinisijusu skače cena kao kvasac jer je "eksplodirao" pod nadzorom Karla Ančelotija, redovno pravi šou u tandemu sa Karimom Benzemom i već se izdvojio kao jedan od najvažnijih igrača u savršeno podmazanoj mašineriji evropskog šampiona. Nama baš i ne odgovara što brzonogo krilo dve godine igra u top formi, pošto će se Srbija u prvom kolu SP sastati sa Brazilom, koji nije imao tako jaku reprezentaciju od SP 2002. u Japanu i Koreji, kada je poslednji put osvojio "Boginju". Pored Vinisijusa, tu je još jedan adut "karioka", Entoni, koji je nedavno prešao iz Ajaksa u Mančester junajted, a nalazi se na devetom mestu liste najvrednijih potencijalnih debitanata na SP.

Srbija ima svog predstavnika u ovom odabranom društvu - Dušan Vlahović nalazi se na visokom petom mestu, pošto je njegova cena na fudbalskoj pijaci trenutno 85 miliona evra. Svi se nadamo da će Duci u Kataru potvrditi renome koji ima i da će u tandemu sa Aleksandrom Mitrovićem rasturati protivničke odbrane, pošto retko koja reprezentacija ima ovakva dva razorna špica.

Ispred Vlahovića je "trio od 90 miliona" koga čine Barsina čigra Pedri i dva engleska vihora, Belingem i Foden. Svi ovi momci još nisu omirisali barut najjačeg takmičenja na svetu i nema sumnje da će mnogi od njih imati šta da pokažu.

Trojka iz Reala

REAL na klupskom nivou ima najaviše predstavnika na ovoj listi - trojicu. Pored Vinisijusa, "kraljevi" mogu da se pohvale francuskim vezistom Čuamenijem, koga su doveli iz Monaka, kao i Urugvajcem Valverdeom, koji ove sezone igra najbolji fudbal u karijeri.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)