SKANDAL POTRESA ŠPANIJU: Gotovo cela reprezentacija tražila smenu selektora, sramna reakcija saveza

Novosti online

23. 09. 2022. u 18:37

VELIKI skandal potresa fudbalski savez Španije. Gotovo je ceo tim ženske reprezentacije tražio smenun selektora Horde Vilda, a umesto da stane na njihovu stranu, savez je stao na stranu selektora.

СКАНДАЛ ПОТРЕСА ШПАНИЈУ: Готово цела репрезентација тражила смену селектора, срамна реакција савеза

foto: N. Paraušić

Čak 15 igračica podnelo je zahtev Fudbalskom savezu Španije u kojem su navele da će prestati da igraju za nacionalni tim zbog narušenog zdravlja i emotivnog stanja ukoliko Vilda ne bude uklonjen sa funkcije.

One nisu navele tačne razloge za smenu, a izvori bliski nacionalnoj selekciji tvrde da je loše postupao prema povređenim fudbalerkama.

Na kraju, na meti kritika našle su se i selektorove metode treninga kao i izbor igračica koje će nastupiti u startnih 11.

Iznenađujuće, Savez je u odgovoru fudbalerkama poručio da im je ponašanje neprimeteno i zapretio izbacivanjem iz reprezentacije.

– Ako budemo morali da igramo sa mlađim fudbalerkama, neka bude tako. Ovo se nikada do sad nije dogodilo i situacija je veoma ozbiljna. Selektor Vilda želi da nastavi, kao i svi mi. Što se tiče igračica koje nisu želele da nastupe, niko ih ne primorava –  rekla je Ana Alvarez, šef odseka za ženski fudbal u Savezu Španije.

BONUS VIDEO: DIBALA GROZNICA: Spektakularan doček za novog fudbalera Rome

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna