NOVI OBRT U AFERI "POGBA": Slavni fudbaler ucenjivačima platio veliki novac

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

21. 09. 2022. u 22:29

ISTRAŽNI sudija podigao je optužnicu protiv brata fudbalera Juventusa Pola Pogbe, Matijasa, i četvorice nekadašnjih prijatelja francuskog igrača, zbog pokušaja iznude. Oni će do daljeg po odluci suda ostati u pritvoru, u iščekivanju suđenja. Saznalo se nešto više i o iznuđivačima, a ta saznanja su dodatno zapanjila javnost.

НОВИ ОБРТ У АФЕРИ ПОГБА: Славни фудбалер уцењивачима платио велики новац

FOTO: EPA

Najstariji među njima zove se Rušdan (pritvoreni su stari od 27 do 36 godina) i već je dobro poznat policiji. On je 2017. osuđen na pet godina zatvora zbog toga što je pomogao u snabdevanju električnog pištolja "tejzera" osobe koja je nameravala da izvrši otmicu, od čega je trebalo da se finansira odlazak jednog džihadiste u Siriju. Drugi uhapšeni je njegov brat Mohamed.

Treći se zove Mamadu, i blizak je braći od ranog detinjstva. Zajedno su rasli u kvartu Renadijer u mestu Roasi-an-Bri u pariskom predgrađu. Nekoliko poslednjih godina nije u dobrim odnosima s Polom Pogbom, jer ga je fudbaler osumnjičio da mu je ukrao 200.000 evra preko bankovne kartice dok su živeli pod istim krovom u Mančesteru. Poslednji optuženi se zove Bubakar, i on je od Pogbe primio 100.000 evra, jedini novac koji je francuski reprezentativac dao ucenjivačima, od 13 miliona koliko su mu tražili.

Podsetimo, Pola su primorali 19. marta da ode u jedan stan u predgrađu, gde su mu pretila dvojica naoružanih i maskiranih ljudi. Fudbaleru je bilo naređeno da ugasi mobilni telefon. Tu su bila i sva četvorica "prijatelja", ali su trojica otišla pre nego što su maskirani došli. Ostao je Rušdan, koji je i zatražio novac, za "zaštitu" koju su mu njegov bral Mašikur i on "godinama pružali". Banka je, međutim, odbila da islati taj novac.

- Uplašio sam se. Uperili su oružje u mene. U strahu, rekao sam im da ću platiti. Vikali su: "Umukni, spusti pogled." Jedan od dvojice maskiranih je nešto šaputao na uho Rušdanu. Kada su maskirani otišli, Rušdan mi je rekao da treba da platim, inače ćemo svi biti u opasnosti. Dodao je i da je to što se dogodilo normalno kada je reč o poznatom fudbaleru - preneli su francuski mediji Pogbine reči istražnim organima.

Optuženi bili "drugi krug"?

DA zamešateljstvo bude veće, petorica optuženih su, navodno, ispričali u istrazi da su i oni žrtve, da predstavljaju "drugi krug" i da su od glavnih organizatora i sami bili pod presijom. Tako je, navodno, Rušdanu pucano u ruku u avgustu, Mamaduu je u julu zapaljen automobil, dok su još jednom od učesnika cele afere u maju pretila trojica maskiranih ljudi!

BONUS VIDEO: DIBALA GROZNICA: Spektakularan doček za novog fudbalera Rome

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju